3FM nieuws

Dit kun jij verwachten van The Opposites op Lowlands

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit kun jij verwachten van The Opposites op Lowlands

Na twee jaar uitstel is het dit weekend eindelijk zo ver: vrijdag sluiten The Opposites de Alpha op Lowlands af. De twee stuiterende wildebrassen bouwen er zoals we van ze gewend zijn ongetwijfeld één dik feest van. Wil jij weten wat je allemaal kunt verwachten van de show? Lees dan snel verder!

Legendarische show in 2013

Op de vrijdag van Lowlands kan je Willem en Twan eindelijk als afsluiter zien op het grote podium in Biddinghuizen. Na hun explosieve en legendarische optreden in 2013 is dit misschien toch wel een van de meest geanticipeerde shows van deze editie! Daarom ook tijd voor wat voorpret en mentale voorbereidingen. Afgelopen shows, gastartiesten en de potentiële setlist... Lezen maar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Één dikke fissa

In 2019 stond na 4 jaar afwezigheid de gedroomde comebackshow al gepland, maar dan in het geheim. In de allerkleinste tent van Lowlands, namelijk Sexyland. Hier gingen destijds al veel geruchten over rond op het terrein, wat leidde tot totale chaos voor de deur. Met duw- en trekwerk en een overspannen ontruiming van de hele rij, kwamen de mannen van The Opposites om 01:00 op het kleine podium in een bomvolle en hete tent. Daar speelde ze natuurlijk het dak er van af en maakten er een classic Opposites show van.

Westergas

Nu staan ze na bijna tien jaar eindelijk weer in de grote Alpha. Ter voorbereiding daarvan kon je de mannen ook al zien op Paaspop 2022 en in afgelopen mei de Westergas. Daar speelden ze natuurlijk de grote klassiekers zoals 'Slapeloze Nachten', 'Dom, Lomp & Famous' en 'Sukkel voor de Liefde'. Daarnaast waren er ook bekende gezichten bij de shows te gast zoals Adje, Dio, ADF Samski & Ray Fuego. Fingers crossed dat ze deze vrijdag ook bekende gezichten meenemen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Potentiële setlist

Met een schuin oog kijkend naar hun afgelopen optredens is dit in ieder geval een lijst van nummers, die je alvast uit je hoofd mag leren voor aankomende vrijdag.

'Geen klasse, geen style'

'Laatste keer'

'Ga je lekker'

'Aye'

'Tijdmachine'

'Droom, denk, doe'

'Me Nikes'

'Rollende steen'

'Blam Blam'

'Op een level'

'Hey DJ'

'Slapeloze nachten'

'Licht uit'

'Sukkel voor de liefde'

'Dom, Lomp & Famous'

'Broodje bakpao'

'Thunder'

Salto's, moshpits en heel veel bierdouches!

Voor zover we weten hoeven we geen nieuwe muziek van het duo te verwachten, maar wordt het een groot feest der herkenning. En dat houdt naast de hits natuurlijk in: salto's, moshpits en heel veel bierdouches!

Stromae ft. The Opposites

Als je tot hier bent gekomen met lezen... we ❤️ you, en daarom een extra leuk feitje voor jou.

Wist je namelijk dat mede-headliner Stromae en The Opposites samen hebben gewerkt aan een plaat? In 2013 vertelden beide artiesten dat ze ontzettend fan zijn van elkaar en graag samen wilden werken. Wat we nu weten is dat Stromae de beat heeft gebouwd en het daarna naar Willem en Twan heeft doorgestuurd om verder aan te sleutelen. Daar waren ze destijds dan weer net te druk voor, waardoor de track helaas nooit is uitgebracht.

Kijk hier het interview terug (vanaf 01:44 voor de Stromae samenwerking ;))

Lowlands x 3FM

Natuurlijk is 3FM ook dit jaar op Lowlands. Het hele weekend lang hoor je op de radio en zie je online op alle social media-kanalen van 3FM alles over het festival in Biddinghuizen. Interviews met artiesten, live sessies, verslag vanaf het terrein en de camping en nog veel meer gekkigheid. Check hier hoe je dit weekend Lowlands kan volgen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie