3FM nieuws

Top 5 Beste Pinkpopacts van de 3FM DJ's

  1. Nieuwschevron right
  2. Top 5 Beste Pinkpopacts van de 3FM DJ's

Nog héél even voordat de 46e editie Pinkpop losbarst. Zoveel edities, zoveel optredens. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste Pinkpopacts ooit? Uw 3FM DJ's geven de top 5 van Beste Pinkpopacts ooit.

Landgraaf vormt 12, 13 en 14 juni weer het muzikale centrum van de wereld. Voordat Pinkpop 2015 echt losbarst, blikken we terug op de beste Pinkpopacts ooit, gekozen door de 3FM DJ's.

1. Muse (2007)

"In alle eerlijkheid: ik kende de band tot die tijd niet zo goed. Ja, van de muziek op cd. Maar toen ik ze daar zag, met de show die ze die avond neerzetten, was ik verkocht. Wat een fantastische energie! Alles wat ze op dat podium deden was 'on point': de muziek, de moves, de effecten. Sindsdien is de band live alleen maar beter geworden en is een avond genieten van Matt Bellamy en band een ervaring die je nooit meer vergeet!"
- Domien

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

"Dit was het moment waarop ik ter plaatse écht fan werd van Muse. Het kwam door de combinatie van het stuwende ritme en de visuals van legers op de achtergrond die precies in de maat marcheerden. Muse was een soort onvermijdbare tractor die over het hele Pinkpopveld heen reed met hun vette rifs en strakke show."
- Roosmarijn

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

"Ik ben niet de grootste gitaarliefhebber, maar Muse heeft dat wel echt veranderd. Ze zetten op Pinkpop 2007 zo'n groots geluid neer, het optreden was echt heel erg meeslepend. Muse moet je sowieso niet in kleine zaaltjes zien, maar voor 60.000 man. Muse is briljant."
- Paul

2. Foo Fighters (2011)

"Wáánzinnige energie. Echt ouderwets rock, rechttoe-rechtaan. Foo Fighters bewezen dat je zonder poespas een waanzinnige show kunt neerzetten."
- Michiel

(Foto: Ben Houdijk)

"Foo Fighters sloten Pinkpop 2011 festival af. Ik had er een hele lange dag opzitten met veel radio en ik was best een beetje moe na het Pinkpopweekend. Maar toen Foo Fighters begonnen, verdween mijn vermoeidheid als sneeuw voor de zon. Wat een band, wat een liedjes, wat een frontman, wat een geschiedenis…. Wat the fuck wat goed!"
- Sander

Muse en Foo Fighters op PP15

Vijf 3FM DJ's hebben Muse of Foo Fighters tot hun ultieme Pinkpopact benoemd. Goed nieuws voor hen en alle andere fans: beide bands staan dit jaar weer op Pinkpop!

(Foto: Ben Houdijk)

3. Bruce Springsteen (2009)

"Laat ik nou gigantisch, geweldig, megasuper Bruce Springsteen-fan zijn. Het was sowieso een bijzonder optreden, want Bruce had nooit eerder een festival gedaan. Hij moest dus ook keihard werken, want het was geen concert waar mensen speciaal een kaartje kochten voor zíjn optreden. Maar hij flikte het als geen ander: drie uur lang stond hij te vlammen op het podium. Fuck, wat was dit goed."
- Gerard

4. Metallica (2008)

"De beste buitenlandse Pinkpopact die ik ooit gezien heb is een titel die toch naar Metallica moet. Altijd wel waardering voor de band gehad, maar na hun optreden op Pinkpop 2008 was ik helemaal om. Je concert beginnen met operamuziek van Ennio Morricone en dat dan opvolgen met het nummer 'Creeping Death' is een adrenalinekick zoals ik die nooit eerder op een festival had gevoeld."
- Mark

5. The Kooks (2007)

"Mijn Pinkpop-hoogtepunt was mijn allereerst keer op Pinkpop. Het was überhaupt mijn eerst keer op een echt festival. En van Wolfmother, The Fratellis kwam ik op een gegeven moment in de tent waar The Kooks speelden. Dansen en springend ben ik samen met mijn broer door die tent gegaan. Het was er warm, het was er klef, maar het was vooral heel tof om een keer echt los te gaan op een festival."
- Frank

Wat is jouw favoriet?

Staat Krezip op Pinkpop 2000 nog in je geheugen gegrift? Heb je nog steeds kippenvel bij het optreden van Marilyn Manson in 2007? Denk je nog vaak terug aan The Cure op Pinkpop 2012? Oftewel: wat is jouw ultieme Pinkpop-optreden?

Ster advertentie
Ster advertentie