3FM nieuws

Waar is Madcon - het Noorse duo achter 'Beggin'' - nu?

foto: Madconfoto: Madcon
  1. Nieuwschevron right
  2. Waar is Madcon - het Noorse duo achter 'Beggin'' - nu?

‘Beggin'’ werd voor het eerst in 1967 uitgebracht door The Four Seasons. Hoewel het nummer van de Amerikaanse popgroep nooit echt een hit werd, was het wel een inspiratiebron voor vele covers en remixes. Zo ook voor het Noorse producer duo Madcon. Het kan dan ook niet anders dat deze iconische uitvoering in de Top 1003 van deze Eeuw staat. Maar waar zijn de makers van deze enorme hit nu gebleven?

‘Beggin'’

Madcon, bestaande uit Tshawe Baqwa en Yosef Wolde-Mariam, werd opgericht in 1992. De twee brachten in 2004 hun debuutalbum It's All a Madcon uit, dat al enige aandacht in Noorwegen kreeg. Madcon kreeg echter pas wereldwijde erkenning toen ze in 2007 besloten ‘Beggin'’ in een nieuw hiphop jasje te steken. Het was tevens de eerste urban single die de top haalde in Noorwegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Special Olympics World Games

Acht jaar later scoorden ze wederom een hit. Dit keer met ‘Don’t Worry’ in samenwerking met Ray Dalton. Zeven albums verder produceert het duo tot op de dag van vandaag nog steeds muziek. Zo stonden ze drie maanden geleden nog in Berlijn op de Special Olympics World Games waar ze optraden met het nummer 'Are You Ready' dat de twee speciaal voor dit evenement maakten. Maar een échte hit van Madcon hebben we sinds 2015 helaas niet meer voorbij horen komen. Wij houden in ieder geval de hoop dat Tshawe en Yosef ooit weer eens met een banger van een remix komen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Top 1003 van deze Eeuw

‘Beggin'’ is terug te vinden in de 3FM Top 1003 van deze Eeuw op plek 1002. Tune t/m 22 september iedere werkdag in tussen 09:00 en 17:00 uur om deze lijst met de beste muziek van deze eeuw te beluisteren. Wie weet hoor jij Madcon voorbijkomen!

Ster advertentie
Ster advertentie