3FM nieuws

Orgel Joke na zware periode genomineerd voor award

  1. Nieuwschevron right
  2. Orgel Joke na zware periode genomineerd voor award

De 71-jarige Joke Meijer, beter bekend als 'Orgel Joke' zat sinds januari in een moeilijke periode. Het overlijden van haar man en dan ook nog de coronapandemie vielen haar zwaar. Toch besloot ze niet bij de pakken neer te gaan zitten op haar oude dag. Elke dag kruipt Joke weer achter haar Orgel om de meest moderne orgelcovers voor haar trouwe fans te spelen. Woensdag sprak ze, met 3FM-dj Sander Hoogendoorn tijdens de ochtendshow, over haar nominatie voor 'The Best Social Award' die donderdagavond uitgereikt worden.

Zware periode

Ondank al het succes, is voor Joke het het jaar niet goed begonnen. Toen ze hoorde dat haar man in september ziek werd en in januari het volgende jaar overleed, stond haar hoofd even niet naar orgel spelen. Tot haar zoon Instagram voorstelde.

Inmiddels heeft ze 35 duizend volgers op Instagram die dagelijks kunnen genieten van haar orgelcovers, "dat zijn er nogal wat," vertelt Sander nadat hij zijn eigen volger aantal vergelijkt met, de inmiddels bekende, orgelspeelster. Dat Joke zo populair is, begint ze nu zelf ook steeds meer te beseffen. "Op straat herkennen mensen mij soms." vertelt ze tijdens de ochtendshow op 3FM.

Bekijk het hele interview hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie