3FM nieuws

Declan McKenna verdedigt de jeugd van tegenwoordig

  1. Nieuwschevron right
  2. Declan McKenna verdedigt de jeugd van tegenwoordig

Declan McKenna scoorde een 3FM Megahit met 'Isombard', een track over politiek en de media. In 'The Kids Don't Wanna Come Home' zingt hij over de goede wil van de jeugd van tegenwoordig en steekt hij een middelvinger op naar de oudere generaties die op hen neerkijken.

Over 'The Kids Don't Wanna Come Home'

Declan schreef het nummer vlak na de aanslagen in Parijs in november 2015. Hij vindt dat de jeugd soms te weinig betrokken wordt bij politieke en maatschappelijke discussies en vertelt het volgende over de track.

I wrote about being a young person in the modern world. It’s about wanting to challenge fears and be part of a movement of change, and looking for hope despite a lot of dark and horrible things happening around the world."

Check de video van 'The Kids Don't Wanna Come Home' hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 3FM Live List 2017

Declan McKenna schopte het tot plek 2 in de 3FM Live List 2017, de lijst met artiesten die je dit jaar absoluut live moet zien. En laat het nu net het perfecte moment zijn om Declan te gaan zien: hij tourt zich een slag in de rondte en komt daarbij opvallend vaak naar Nederland.

"Ik speel meer in Nederland dan waar dan ook in Europa, haha! Ik denk dat ik hier nog wel een paar keer terugkom dit jaar."

Bekijk hier ook de andere acts op de 3FM Live List 2017.

Lees ook:

>> Declan McKenna heeft een nieuwe favoriete plek: Nederland
>> Declan McKenna scoort een 3FM Megahit met 'Isombard'

Ster advertentie
Ster advertentie