3FM nieuws

Son Mieux in 3FM Live Box met nieuwste single ‘Tonight’

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Son Mieux in 3FM Live Box met nieuwste single ‘Tonight’

Met ‘Tonight’ slaat Son Mieux, die normaal bekend staat om hun dansbare nummers, een andere muzikale weg in. Vanochtend was de Haagse band op bezoek bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow om deze eerlijke en oprechte track te spelen.

'Tonight'

Son Mieux had ‘Tonight’ al een aantal jaren liggen, maar de bandleden zaten steeds maar te worstelen met wat voor een vorm het nummer moest krijgen. Toen ze hem begin deze zomer weer een keertje speelden in de oefenruimte, kregen ze eindelijk het gevoel dat de uitwerking van het liedje tot zijn recht kwam.

“In de afgelopen jaren is live spelen voor ons het belangrijkste geworden wat we doen en we hebben zo erg gevoeld dat er iets magisch gebeurt in dat samenspel met ons zevenen in één ruimte en met ons publiek. Dat wilden we vastleggen.” vertelt frontman Camiel. Om deze reden hebben ze het nummer dan ook in één take opgenomen met 23 muzikanten in de Thomaskerk in Amsterdam, een rauwe locatie die perfect past bij de emotionele track die gaat over aan elkaars zijde blijven, ook als dat soms lastig is. Bekijk het volledige interview hieronder:

Video niet beschikbaar

Drie weken geleden spraken we met drummer Olivier over de totstandkoming van 'Tonight'.

AFAS Live

Op 23 en 24 november 2023 staat de zevenkoppige band in een uitverkochte AFAS Live met hun grootste eigen shows tot nu toe. En als we Camiel mogen geloven gaan ze hiervoor flink uitpakken. “We hebben er allemaal super veel zin in!” voegt violist Maud daaraan toe. Tot het zover is, kan je hier nog even genieten van dit prachtige optreden van Son Mieux in de 3FM Live Box:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie