3FM nieuws

Son Mieux over 3FM Megahit 'Tonight': "Het is eerlijk en oprecht"

foto: Son Mieuxfoto: Son Mieux
  1. Nieuwschevron right
  2. Son Mieux over 3FM Megahit 'Tonight': "Het is eerlijk en oprecht"

Na een ontzettend succesvolle festivalzomer voor de Haagse band was het weer tijd voor nieuwe muziek. Son Mieux, die normaal bekend staat om hun dansbare muziek, slaat met ‘Tonight’ een andere weg in inclusief strijkers en gospelkoor. Ze pakken er deze week de 3FM Megahit mee en we spraken drummer Olivier over de totstandkoming van het nummer.

‘Tonight’

‘Tonight’ is opgenomen in de Thomaskerk in Amsterdam, een rauwe locatie die perfect past bij de emotionele track die gaat over aan elkaars zijde blijven, ook als dat soms lastig is. Hoewel de zevenkoppige band ‘Tonight’ al een aantal jaren had liggen, kostte het slechts vijf minuten om hem op te nemen.

Jullie gaven aan dat het jaren heeft geduurd voordat 'Tonight' af was om uitgebracht te worden. Waarom duurde het zo lang voordat de track uitkwam?

"Wij zaten best wel een beetje te worstelen met wat voor vorm het nummer moest hebben. Het idee voor 'Tonight' was er al een aantal jaar, maar de uitwerking viel de hele tijd niet echt lekker op zijn plek. Dit totdat we hem begin deze zomer weer een keertje speelden in de oefenruimte. We kregen toen eindelijk het gevoel dat de uitwerking van het liedje tot zijn recht kwam."

Het nummer voelt rauwer aan dan bijvoorbeeld een 'Multicolor', waar kwam de behoefte vandaan om juist nu zo'n single uit te brengen?

"In onze muziek zit eigenlijk altijd wel een emotionele ondertoon. We hebben nu een aantal discotunes uitgebracht waarmee wij best bekend zijn geworden en waarvoor wij staan als blije groep mensen, maar in het leven speelt ook diepgang en emotie, zeker ook binnen Son Mieux. Muziek is een uiting waar wij als groep, maar ook als persoon doorheen gaan in het leven en soms zijn dat de wat emotionelere kanten. Daar hoort dus ook een rauwe en eerlijke track bij."

De videoclip en het opnameproces was een one taker. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen en hoeveel one takers waren er nodig voordat jullie de juiste hadden?

"Het nummer is eerlijk en oprecht. We hebben er daarom ook voor gekozen om 'Tonight' zo écht mogelijk te vangen in de opname. Helemaal live dus! Het moest echt een momentopname worden, inclusief kleine foutjes. Dat beperkte ons aan de andere kant ook heel erg want we konden niet oneindig veel takes schieten. In totaal hadden we er acht nodig. Bij het terugkijken moesten we met veel dingen rekening houden, niet alleen met de audio maar met ook het beeld. En daarnaast speelden we samen met een band van 20 tot 25 mensen! Uiteindelijk hebben we take 3 gekozen. We zijn heel erg trots op het eindresultaat!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Tonight' gaat over aan elkaars zijde blijven, zelfs als dat de moeilijkste keuze lijkt. Wie staat er altijd voor jou klaar en blijft altijd aan je zijde?

"Mijn partner en mijn ouders. En de band natuurlijk! Wij zijn zo’n hechte vriendengroep, het is iets magisch wat wij met elkaar hebben. We zijn één team samen. Ik kan iedereen van de band dag en nacht bellen als er iets zou zijn."

Op 23 en 24 november 2023 staat jullie in een uitverkochte AFAS Live. Hoe gaat het met de voorbereidingen op deze shows?

"Heel goed! We zitten er middenin en we zijn hele leuke ideeën aan het bedenken, onder andere voor het stagedesign. We willen een extra bijzondere show geven omdat we daarvoor nu de ruimte hebben. We hebben echt het gevoel dat we een verhaal kunnen gaan vertellen en hebben er heel veel zin in!"

Luister en bekijk ‘Tonight’ hieronder. En natuurlijk hoor je ‘m deze week extra vaak op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie