3FM nieuws

Kijken: de live Instagram talkshow van John Mayer!

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijken: de live Instagram talkshow van John Mayer!

Daar zit 'ie dan. In vertical mode voor een lichtblauwe LED-verlichte muur, beplakt met pluche hondenknuffels en een regenboog. John Mayer teasede al een tijdje naar een eigen Instagram-show en nu is het moment eindelijk daar: De 'Current Mood' talkshow is LIVE!

Het begin

De popster begint met een heel pleidooi waarom de show in het leven geroepen is. Hij benadrukt meerdere malen dat dit een oprechte poging is om er echt wat van te maken. Zijn motief: hij wil over 30 jaar nog steeds met grootse dingen komen en daarom overal gewoon helemaal voor gaan.

John heeft de ambitie om elke zondagavond deze show te maken en door te blijven gaan totdat het echt losloopt. Een kleine sidenote: volgende week is er meteen al geen show omdat hij moet optreden...

Current Mood

'Current Mood' is de titel van de show en doelt op het sentiment van de zondagavond. De zondagavond is vaak een eenzame ervaring. En als je kijkt naar de vele sunday night-memes mag je het gewoon geloven: we hebben er bijna allemaal last van. John Mayer wil een zachte plek bieden waar je met al je zondagavond-sentiment terecht kan.

#nospon

Na nog geen vier minuten praten pakt Mayer ineens een blik energydrink en als kijker voel je je meteen bedrogen. Blijkbaar zit je te kijken naar goedkope product placement van een commerciële sponsor. Niets is minder waar. Het programma heeft juist nog géén sponsor en John Mayer wil een aantal merken hiertoe inspireren door te laten zien hoe product placement in zijn show er uit ziet. Na het blikkie Monster volgt er nog een Pepsi, Mountain Dew en Starbucks Double Espresso.

Muziek

John Mayer zou John Mayer niet zijn als er geen ruimte in de show was voor een beetje muziek. Naast dat hij de show ondersteunt met een midi-keyboard is er ook tijd voor een klein intermezzo op zijn gitaar. Hij loopt uit beeld om een akoestische gitaar van zijn goede vriend Ed Sheeran te pakken en begint 'Stop This Train' te spelen. Dit zingt 'ie niet helemaal in de toon waarin hij het normaal doet en hier en daar vergeet hij de tekst. Maar het is John Mayer, dus het is hem vergeven!

Besproken onderwerpen

De show gaat verder met een monoloog aan de hand van vragen van de Instagram-following van meneer Mayer. Dit gaat van hot naar her. Hij bespreekt onder andere het feit dat hij 40 is en nog steeds het woord 'dope' gebruikt. Ook gaat het nog even over hoe je je verjaardag moet vieren, de vervelende keuze tussen het blocken of followen van volgers die hem DM-en én over hoe frisdrank blikjes niet juist zijn afgesteld om te gebruiken voor product placement. Daarnaast nog veel meer 'zinnige onzin' die je al van de vele Instagram-stories van John Mayer gewend bent.

Er is ook nog tijd voor een gast in de show. Vriend en mede-talkshowhost Andy Cohen belt nog even in, maar haakt ook snel weer af door een crappy verbinding.

Aan het einde van de show neemt John nog even de tijd om een waardevolle boodschap te delen om je door de aankomende week te helpen. De wereld is full of shit, maar wij niet. Soms is de wereld een te groot podium voor ons om op te dansen en kan dat overweldigend zijn. We willen gezelschap, aanmoediging en het gevoel dat alles wat je doet het waard is. Probeer je wereld daarom klein te houden, want je verdient het geluk dat dat met zich meebrengt. Wees eerlijk en aardig in 't kleine sample van de wereld waarin je leeft.

Gelukkig heeft een John Mayer-fan de hele livestream geript en op Youtube gezet en kun je het hier allemaal terugkijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Conclusie

Op de laatste wijze boodschap na is 'Current Mood' met John Mayer een ongelooflijk slecht geproduceerde en onprofessionele show met non-stop onzinnigheid. Je moet er van houden… en dat doen we stiekem allemaal wel. Tot over twee weken, John!

Ster advertentie
Ster advertentie