3FM nieuws

Mumford & Sons had eerste optredens tussen de groente- en fruitafdeling

  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford & Sons had eerste optredens tussen de groente- en fruitafdeling

Op donderdag 9 mei geeft Mumford & Sons een intiem privé-optreden, exclusief voor 3FM. Oftewel een Mega Exclusive. Een mooie aanleiding om eens terug te blikken op hoe deze Britse band ooit begon en hoe hun allereerste showtjes gingen.

Kijk hier hoe je bij de 3FM Mega Exclusive van Mumford & Sons kan zijn.

Hoe het allemaal begon...

Frontman Marcus Mumford was een twintigjarige Universiteits-dropout toen hij aan de slag kon als sessiedrummer bij de artiest Laura Marling. Wekenlang zaten ze samen in een studio in Londen en wanneer Marling soms werd opgeroepen om interviews te geven, greep Marcus zijn kans. In die stille momentjes in een lege studio schreef hij 'White Blank Page', één van de belangrijkste tracks van het later eerste album van Mumford & Sons.

Met 'White Blank Page' en nog een paar andere tracks benaderde Marcus manager Adam Tudhope. Adam zag het wel zitten en vond dat Marcus een band om zich heen moest vormen. Dat was makkelijk. Ben Lovett was een oude vriend van College, Winston Marshall kende hij al sinds zijn tienerjaren en Ted Dwane had hij via Laura Marling leren kennen. Et voila, Mumford & Sons was geboren.

Eerste optreden Mumford & Sons

En wat moet je dan gaan doen? Héél erg veel live gaan spelen! Dus dat deden ze. Eindeloos touren. In een interview met The Guardian heeft Ben Lovett ooit laten weten dat ze vreselijk waren op het begin: "We were awful, but we were energetic, and ambitious, and gave everything we could, and that got us a long way."

Maar waar speel je dan als beginnend bandje? Nou, bijvoorbeeld in je lokale supermarkt!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

of in een kleine kroeg...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Mega Exclusive: Mumford & Sons

De Britse folkrockband Mumford & Sons geeft donderdag 9 mei een intiem privé-optreden, exclusief voor 3FM. Op een bijzondere locatie in Amsterdam speelt de band een akoestische set waar één gelukkige 3FM-luisteraar samen met 50 vrienden bij kan zijn.

Vanaf dinsdag 23 april kunnen Mumford & Sons fans zich aanmelden via de 3FM-app om kans te maken op deze unieke ervaring. Dit kun je doen door een app'je te versturen via de 3FM-app met de tekst 'Mega Exclusive', waarna je een bevestiging ontvangt. Vanaf 30 april t/m 6 mei kan het zomaar zijn dat je gebeld wordt om mee te doen aan de 3FM Linecheck. Je kunt de 3FM-app downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

Ster advertentie
Ster advertentie