3FM nieuws

'Everything Now' van Arcade Fire is Song van het Jaar 2017!

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Everything Now' van Arcade Fire is Song van het Jaar 2017!

Vanavond (vrijdag 8 december) vond het jaarlijkse 3voor12 Song van het Jaar festival plaats in TivoliVredenburg. Met optredens van ondere andere Jacob Banks, Sevn Alias, Naaz en Moss was het weer een groot feestje in Utrecht! En om 23:45 was het tijd voor de kers op de taart: de bekendmaking van de Song van het Jaar! Het was niemand minder dan Arcade Fire met 'Everything Now'.

'Everything Now'

'Everything Now' is de titeltrack van het vijfde album van Arcade Fire. De track viel bij de release in juni meteen op door de vrolijke disco-vibe. Gooi daar een panfluit en een koortje bij en je hebt ABBA's 'Dancing Queen' anno 2017, alleen dan tekstueel iets intellectueler ingestoken. Een welverdiende eerste plaats!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arcade Fire

Arcade Fire's meest recente album levert een groot commentaar op de consumptiemaatschappij. Hoe Arcade Fire de huidige samenleving ziet? Er is te veel en het moet te snel. Iedereen wil alles NU. Denk aan grote streamingdiensten waar je miljoenen films, series en albums kunt vinden of social media, waarop we alles delen.

3voor12 Song van het Jaar

Net als voorgaande jaren was TivoliVredenburg de thuisbasis voor het Song van het Jaar festival. Voor een prikkie kon je bij dit evenement zijn waar hoop toffe (inter-)nationale artiesten langskwamen. Twee weken lang konden muziekliefhebbers stemmen op hun eigen favoriete tracks van dit jaar. Uit die resultaten kwam dit jaar dus 'Everything Now' van Arcade Fire!

Voorgaande jaren hadden we onder andere 'Make The Call, Leave It All' van De Staat, 'Let It Happen' van Tame Impala en 'Home' van Dotan als Songs van het Jaar. Wil je meer teruglezen over het 3voor12 Song van het Jaar festival? Check dan de 3voor12 site hier.

Ster advertentie
Ster advertentie