3FM nieuws

The Eras Tour van Taylor Swift is de droom van iedere fan

foto: Instagram Taylor Swift
  1. Nieuwschevron right
  2. The Eras Tour van Taylor Swift is de droom van iedere fan

Taylor Swift heeft afgelopen weekend haar Eras Tour afgetrapt in Amerika. Met deze tour geeft de Amerikaanse zangers haar fans een ervaring waar iedere muziekfanaat van droomt: een drie uur lange show met van ieder album alle hits en fan-favorieten.

Alles uit de kast

Dat Taylor Swift precies weet wat ze haar fans moet geven, weten we al lang. De zangeres stopt regelmatig easter eggs en call backs in haar werk en fans smullen hiervan. Maar wat ze met deze tour neerzet is de droom van zowel iedere 'Swiftie' als iedere muziekliefhebber die groot fan is van een specifieke artiest.

Met The Eras Tour neemt ze haar fans mee in een drie uur lang avontuur met maar liefst 44 van haar songs. Ze heeft voor deze tour echt alles uit de kast getrokken: met prachtige visuals, een heleboel storytelling en een tientallen outfits weet ze de aandacht van het publiek de gehele drie uur vast te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Masters

Het is absoluut niet gek dat Taylor Swift net nu met deze tour komt. In 2019 kwamen de masters van haar eerste zes albums in handen van Scooter Braun. Dit nadat hij het platenlabel 'Big Machine Records', waar Taylor Swift tot 2018 onder contract zat, had overgekocht. Volgens Taylor wilde zij haar masters vlak voor de overname opkopen, maar het platenlabel ging hier niet mee akkoord.

Toen de masters in handen kwamen van Scooter Braun volgde er een boel frictie tussen de twee. Zo bracht 'Big Machine Records' zonder overleg met Taylor het livealbum 'Live From Clear Channel Stripped 2008' uit en kon Taylor naar eigen zeggen haar muziek niet laten horen tijden de 2019 American Music Awards. Dit alles heeft ertoe geleid dat Taylor haar eerste zes albums onder eigen beheer opnieuw is gaan opnemen en uitbrengen. Deze re-releases staan bekend onder de naam 'Taylor's Version'.

In de afgelopen jaren heeft de zangeres haar fans dus al op een nostalgisch feestje getrakteerd in de vorm van haar opnieuw uitgebrachte albums. Deze tour is dan ook de kers op die taart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie