3FM nieuws
NTR

Popprijswinnaars DI-RECT nemen twee uur lang 3FM over

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Popprijswinnaars DI-RECT nemen twee uur lang 3FM over

De 3FM-studio hangt vol slingers want er is wat te vieren: DI-RECT is de winnaar van de Popprijs 2021! Een dag na de uitreiking komt de band dat vieren met een takeover tijdens Vera On Track. Kijk hier de allerleukste fragmenten terug, en check de persoonlijke playlists van de bandleden.

Popprijs

Ieder jaar wordt op het festival Noorderslag in Groningen de Popprijs uitgereikt aan de Nederlandse artiest of band die dat jaar de meeste impact had volgens de jury. Dit jaar ging de prijs naar DI-RECT, de band die 21 jaar geleden in Den Haag begon, en sindsdien alleen maar is blijven vernieuwen én hits maken.

Om de winst te vieren, kwamen vier van de vijf leden de dag na de prijsuitreiking langs in de 3FM-studio tijdens Vera On Track om twee uur lang de zender over te nemen met hun favoriete muziek, en een boel goeie verhalen natuurlijk.

Top secret

Normaal gesproken is de prijsuitreiking natuurlijk live op het podium tijdens Noorderslag, maar omdat dat festival dit jaar digitaal plaatsvond namen Jamie, Spike, Paul Jan, Bas en Marcel de prijs vorige week in hun oefenruimte al in ontvangst.

Daarna kwamen ze naar Groningen om in de Oosterpoort een sessie op te nemen, die natuurlijk wel top secret moest blijven. In de 3FM-studio vertelt Bas dat ze toen wel al de kans hebben gepakt om de winst stiekem al een beetje te vieren: "We hebben gewoon een grote touringcar gehuurd, en zijn zo met z'n allen van Den Haag naar Groningen gereden."

Video niet beschikbaar

De Popprijs winnen in coronatijd

De jury noemt het bewonderenswaardig dat DI-RECT zich snel wist aan te passen aan de coronapandemie. Daarover zegt Bas: "Een lege agenda was eigenlijk geen optie." Hij vertelt hier hoe de band gelijk aan de slag is gegaan met het zoeken naar nieuwe manieren om op te treden voor de fans:

Video niet beschikbaar

Plan B

DI-RECT bestaat al meer dan twintig jaar, en drie van de vijf bandleden - Spike, Jamie en Bas - zitten er ook al sinds het begin bij. Jamie was zeventien toen de band begon. 3FM-dj Vera Siemons vraagt hem of hij eigenlijk ooit een plan B had bedacht, of überhaupt wel eens had nagedacht over een andere carrière. Kijk hier hoe Jamie vertelt dat hij op een dronken avond besloot dat hij binnenhuisarchitect moest worden, en toen ook meteen - ook al was hij "helemaal naar de tyfus" - de daad bij het woord voegde:

Video niet beschikbaar

Playlist

Wil je de hele uitzending met DI-RECT terugluisteren? Dat kan hier.
Dit is de playlist die de band op 3FM heeft gedraaid:

Fred Again.. ft Baxter Dury – Baxter (These Are My Friends)
Golden Earring – Back Home
Til It’s Over – Anderson .Paak
Amsterdam – Nothing But Thieves
The Beatles – Tomorrow Never Knows
Wodan Boys – More Entertainment
Son Mieux – 1992
Talking Heads – Slippery People (live)
Kernkoppen – 1 + 1 = Een
Serge Gainsbourg ft. Brigitte Bardot – Bonnie and Clyde

Ster advertentie
Ster advertentie