3FM nieuws

DI-RECT wint Popprijs 2021

foto: 3FM / Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT wint Popprijs 2021

De Haagse band doet na 20 jaar nog steeds mee in de top van de Nederlandse muziek en kent de kracht van doorzettingsvermogen en zelfontwikkeling.


Eerdere winnaars waren o.a. Ronnie Flex, Ilse DeLange, Kyteman, Herman Brood, New Wave, The Opposites, Kensington en Racoon.

DI-RECT

De schrijvers van de megahit ‘Soldier On’ hebben naast het laatste album in de afgelopen twee jaar zich bezig gehouden met betaalde livestreams en wisten deze naar hoger niveau te tillen dan de rest van het veld.

Daarnaast zijn er een aantal jaar geleden een paar grote veranderingen geweest qua bandleden, en deze keuzes bleken uiteindelijk de juiste en pakten zeer goed uit. De band bestormt bij elke single weer de hitlijsten en heeft een grote fanbase achter zich.

Ook houdt de band zich bezig met nieuw talent in hun eigen studio. Zo namen ze bijvoorbeeld andere Haagse acts mee als voorprogramma, zoals Son Mieux in de AHOY Live-shows van vorig jaar.

Bekijk hieronder de bekendmaking.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM AWARDS

Deze kwaliteiten en talenten blijven niet onopgemerkt, de band is meermaals de grote winnaar geweest tijdens de 3FM Awards. Het afgelopen jaar deden ze er nog onderstaande bijzondere sessie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

JURYRAPPORT

Hieronder een deel van de wat de jury over DI-RECT te zeggen heeft:

"Waar veel andere muzikanten het zouden hebben laten zitten koos de winnaar van de Popprijs 2021 voor herpakken en vernieuwen. Er werd gekozen voor een wisseling van muzikale koers, een andere bezetting– die tot stand kwam na een unieke zoektocht. Verandering zorgde bij deze artiest voor nieuwe impulsen, nieuwe energie en vindingrijke en originele plannen. Deze artiest was bijvoorbeeld een van de eersten die zich snel aanpaste aan de lopende pandemie en actief aan de slag ging met creatief streamen van eigen liveshows.

Terugkijkend op een carrière van twintig jaar vol hits, mogen we concluderen dat deze artiest nog altijd, en steeds weer opnieuw, relevant is en blijft. De jury is onder de indruk van de kunst om in mogelijkheden te denken en niet in problemen. En die mogelijkheden worden zonder slag of stoot, met een professioneel team en tot in de puntjes uitgevoerde producties, neergezet. Het lijkt alsof het ze nauwelijks moeite kost, maar niets is minder waar. Deze artiest blijft bouwen, blijft groeien, blijft hard doorwerken en neemt niets voor lief. Deze band blijft op een kwetsbare manier accelereren met een hart vol vuur. De liefde die de band keer op keer aan hun fans geeft, krijgen ze van hun fans terug. Samen lieten ze zo een unieke community ontstaan op basis van vertrouwen, kwaliteit, maar bovenal muziek. En wat voor muziek. Het nummer ‘Soldier On’ wordt gezien voor wat het moet zijn; een symbool van hoop en licht in een onzekere tijd.

In welke vorm hun muziek ook wordt gegoten, en waar je hen ook ziet; zij en hun muziek zijn een baken. Ze zijn een ijzersterke liveband die zowel op tv, radio en tijdens een concert leven uit speakers laten knallen, ze verkochten Ahoy twee keer uit en weten al jaren hun positie aan de top te behouden door hun passie, kunde, ijver en vriendschap."

POPPRIJS

De Popprijs wordt sinds 1986 traditiegetrouw jaarlijks uitgereikt tijdens ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen aan een persoon of artiest die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar werd de prijs in het eerste coronajaar niet uitgereikt.

De winnaar werd eerdere jaren altijd getrakteerd op een bierdouche. Toch is deze inmiddels verboden geworden een aantal jaar geleden tot grote spijt van veel fans en muziekliefhebbers.

Ster advertentie
Ster advertentie