3FM nieuws

Oh my god, de tamagotchi komt terug!

  1. Nieuwschevron right
  2. Oh my god, de tamagotchi komt terug!

Dit is het allerbeste nieuws van de dag: de tamagotchi komt terug! Het is alweer 21 jaar (!) geleden dat we zo blij als een kind rond huppelden over het schoolplein met ons digitale huisdiertje van zes pixels, omhuld in een felkleurig plastic jasje.

Re-release

De drollen van je tamagotchi opruimen, hem (of haar) vertroetelen, eten geven, naar bed sturen en weer wakker maken... Het kan straks allemaal weer! En ook deze re-release is weer lekker compact, zodat je 'm overal mee naartoe kunt nemen. Naar je werk, naar een festival, uit eten. NOEM. MAAR. OP! Van de promo word je helemaal wild. Uiteraard is 'ie wel in het Japans... Maar dat mag de pret zeker niet drukken! Let maar op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkrijgbaar in Nederland

Bandai Namco, de maker van de tamagotchi, brengt de nieuwe serie dit jaar nog uit. Ze gaan zo rond de 16 euro kosten. Je kunt kiezen uit de originele huisdieren, die dezelfde features en uiterlijk als vroeger hebben. Er is een klein verschil: hij is iets minder groot, waardoor het scherm vierkant is in plaats van rechthoekig. Maar ach, daar kun je vast wel mee leven. Of 'ie straks ook in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend. Maar je kunt altijd een retourtje Japan boeken.

Kids van nu

De latere generatie kids, die opgegroeid is met de iPhone en iPad, vindt de tamagotchi natuurlijk helemaal k.u.t. Een jongetje van 12: "This looks like an alarm clock." Check de video hieronder maar eens ;-) Kan je lachen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie