3FM nieuws

Years & Years gaat driehoeksverhouding aan in nieuwe video

  1. Nieuwschevron right
  2. Years & Years gaat driehoeksverhouding aan in nieuwe video

De mannen van Years & Years hebben totaal geen moeite om taboes het raam uit te gooien! De bandleden staan erom bekend dat ze maatschappelijke issues aan de kaak stellen en flink trappen tegen heilige huisjes. Een nieuw nummer of verse video van de drie is altijd net effe anders dan de rest en vaak een tikkie spannend. Dat is zeker niet anders bij 'If You're Over Me'.

Welkom in de wonderenwereld van Palo Alto! In deze metropool hebben robots het voor het zeggen, de weinige mensen die er nog wonen worden gevangen door bionische bountyhunters en moeten als entertainment de bühne op.

Het begin

In 'Sanctify' begint de reis van Years & Years zanger Olly Alexander. Hij is een van de mensen die gevangen wordt en moet optreden om de droids te vermaken. De video is superspacey en dat is precies de bedoeling: "My hope is that it confuses the hell out of people, but also excites them in a mysterious and sensual way." aldus Olly.

Deel II

'If You're Over Me' is de opvolger van 'Sanctify' en gaat verder waar die video stopt. Nu blijkt dat mensen moeten optreden omdat de robots hopen ooit een oprechte emotie te voelen. Het nummer begint meteen wat vrolijker dan het voorgaande lied van Years & Years. Olly doet een dansact, daarna zien we andere deelnemers een illusie opvoeren, een heleboel backstage actie en meer pasjes en noten van Olly. Het is de vraag wat er nu gaat gebeuren. Heeft hij de droids kunnen emotioneren? Wie weet zien we dat in deel 3!

De boodschap

Olly werd als kind veel gepest, had struggles met zijn geaardheid en werd depressief. Toen hij bekend werd als artiest kreeg hij te horen dat hij beter niets over zijn voorkeuren kon zeggen. Hij besloot dat advies door de plee te spoelen en maakte van seksualiteit zijn handelsmerk! Met 'Sanctify', de eerste single van hun aankomende tweede album, moedigde zanger Olly iedereen al aan om toe te geven aan hun meest zondige verlangens.

Met 'If You're Over Me' gaat hij op dezelfde toer verder, weer gebruikt hij zijn muziek, videoclips en bekendheid om zich in te zetten voor iedereen die worstelt met seksualiteit. In de clip gaat Olly een bijzondere driehoeksverhouding aan met twee mensen die ook op moeten treden.

Hij vertelt waarom het zo belangrijk voor hem is om taboes bespreekbaar te maken: "I don’t want to see a narrow representation of gender and identity on our screens or in our music. I want diversity. We shouldn’t have to feel scared about putting our sexualities and identities on display in all their beautiful, interlocking, multi-layered, multi-coloured glory." Wauw!

Ster advertentie
Ster advertentie