3FM nieuws

Handig: neem een optie op je festivalticket!

  1. Nieuwschevron right
  2. Handig: neem een optie op je festivalticket!

Iedereen kent het wel: je wilt naar een festival maar je hebt A. (nog) niet genoeg geld voor een kaartje of B. nog niemand die met je mee wil. Voor die situatie lijkt er binnenkort een oplossing te komen: Qrash!

Reserveren kun je leren

3FM belde met Freek Boersma, de bedenker van de Qrash-app, om te vragen hoe dit allemaal precies werkt. Komt 'ie: je reserveert via de app een kaartje voor het festival waar je naartoe wilt, voor een vergoeding van vijf euro. Qrash houdt dat kaartje dan voor jou vast. Pas een week voor het festival plaatsvindt moet je beslissen of je wel of niet gaat.

Freek: "Ik wilde een makkelijke last-minute oplossing bedenken. Eigenlijk kun je in iedere branche al reserveren, maar met festivals en feestjes nog niet. Hiermee neem je de ticketstress weg en koop je eigenlijk wat extra vrijheid."

Wil je gaan? Dan claim je je kaartje en betaal je de ticketprijs. Ga je niet? Dan gaat het kaartje weer terug de verkoop in. Superhandig dus: je hoeft geen moeite te doen om zelf je gekochte ticket weer online te verkopen. Op deze manier belanden er minder kaartjes in het doorverkoopcircuit.

Waar kun je dit gebruiken?

De plannen liggen er om dit voor alle grote en kleine (dance-)festivals in Nederland te realiseren, dus ook voor festivals als Solar of Lowlands. Freek: "We willen de werkwijze van de industrie veranderen. De app kan overal voor gebruikt worden. Clubs, grotere festivals, indoor feesten, concerten... Mensen kunnen aangeven waar ze graag heen willen via Qrash en met dié festivalorganisatoren gaan we in overleg."

Minpuntje

Als je hoopte om dit vandaag al in te zetten voor Solar of Lowlands: that's not going to happen. Want, klein detail, een optie nemen kan nog niet écht. De app is er al wel, daarin kun je nu dus je festivalvoorkeuren doorgeven en vijf euro aan het project doneren. Zodra de benodigde €20.000 voor deze functie binnen is, kan 't binnen een paar weken gebruikt worden. En dan reserveer jij dus vrolijk een festivalkaartje voor jezelf!

Ster advertentie
Ster advertentie