3FM nieuws

Muziekliefhebbers opgelet: Spotify past de downloadlimiet aan!

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekliefhebbers opgelet: Spotify past de downloadlimiet aan!

Steeds meer die-hard Spotify gebruikers liepen de laatste tijd tegen een muur op. De muur van de 3333 gedownloade tracks. Het leek een onbereikbare grens, maar na twaalf jaar Spotify hebben veel gebruikers toch een flinke bak muziek bij elkaar gesprokkeld en offline beschikbaar gemaakt.

Maar nu is er goed nieuws. De limiet is verhoogd! Eerst kon je maximaal 3333 nummers offline beschikbaar zetten op drie devices. Vanaf nu kun je op vijf devices 10.000 nummers downloaden! Dat betekent dat je in zijn totaliteit 50.000 liedjes bij je kunt dragen. Dat zou betekenen dat je - pak 'm beet - vier maanden lang non stop naar unieke muziek kunt luisteren zonder internet!

Beperkte bibliotheek

Toch is er nóg een muur waar veel gebruikers tegenaan lopen en die tot veel irritatie leidt: de limiet van je persoonlijke muziekbibliotheek. Deze mag namelijk niet groter worden dan 9999 nummers. Ga je hier overheen? Dan word je vriendelijk verzocht om een van je geliefde platen uit je library te gooien. Da's gewoon wreed.

Gebrekkige geluidskwaliteit

Ook niet iedereen is fan van de geluidskwaliteit. Onlangs gaf audiofiel John Mayer op zijn Instastory openlijk commentaar op streaming services. Hij vindt dat ze met hun lage kwaliteit weinig respect tonen voor de muziek. Momenteel kun je via de desktop-app van Spotify in de high quality-modus maximaal luisteren in 320 kbps. Dat is alsof we Netflix kijken in 480p!

Spotify lijkt volgens de critici dus nog wel wat dingen aan te kunnen passen, maar dit nieuwe downloadlimiet is in elk geval een lekker begin!

Ster advertentie
Ster advertentie