3FM nieuws

Na 1047 dagen krijgt Charlotte de behandeling die ze nodig heeft voor haar mentale klachten

foto: ANP, Sem van der Wal
  1. Nieuwschevron right
  2. Na 1047 dagen krijgt Charlotte de behandeling die ze nodig heeft voor haar mentale klachten

Charlotte Bouwman, haar naam zegt je misschien niet direct iets maar iedereen heeft van haar verhaal gehoord. Ze is al acht jaar suïcidaal en kwam op een lange wachtlijst voor hulp die ze direct nodig had. Daarom ging ze in protest. Dit deed ze door te gaan zitten op de grond bij het Ministerie van Volksgezondheid. 3FM-dj Kevin van Arnhem belde haar, want er is eindelijk licht aan het eind van de tunnel.

Hulp na 1047 dagen

Charlotte is al acht jaar suïcidaal en daarvoor heeft ze hulp nodig. Ze heeft 1047 dagen moeten wachten op hulp die ze eigenlijk al direct nodig had. Nu heeft ze te horen gekregen dat haar behandeling in september van start gaat. Charlotte geeft aan dat het momenteel al beter met haar ging en heeft laatst gevierd dat ze al een jaar geen poging had gedaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luc ging op bezoek

Charlotte ging in januari uit protest naar het Ministerie van Volksgezondheid en bleef daar zitten om een manifest te starten: Lijm de Zorg. Haar actie was ook 3FM-dj Sander opgevallen en hij stuurde 3FM-collega Luc op pad om namens het Vriendenteam bij haar langs te gaan. Hoe dit ging vind je hier.

En nu?

Het gaat dus al beter met Charlotte maar hulp heeft ze nog steeds nodig. Ze is blij dat ze eindelijk de hulp gaat krijgen die ze nodig heeft. Wanneer Kevin vraagt waar ze over een jaar is zegt ze: "Dan zit ik er nog middenin, maar het grootste verschil is dat ik dan aan de slag ben en mijn leven dan niet meer in de wacht staat maar dat ik er dan iets mee kan doen." het hele gesprek hier terug luisteren.

Heb je zelf hulp nodig?

Praten lucht op, dit kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie