3FM nieuws

3FM Special: #kutvoorlichting

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Special: #kutvoorlichting

Afgelopen zomer heb je het misschien langs zien komen: #kutvoorlichting. Het is een campagne waar 3FM-dj Eva Koreman samen met YouTuber Linda de Munck aandacht vraagt en licht schijnt op de huidige vormen van seksuele voorlichting. Deze 3FM Special staat dan ook volledig in het teken van seks en seksuele voorlichting.

Je luistert de hele aflevering als podcast hier terug. Net zoals alle andere 3FM Specials trouwens. Met onderwerpen als klimaatverandering, 75 jaar vrijheid, stamcellen, werkdruk, drugs, schulden en #openup.

Oh shit

Seksuele voorlichting gaat vooralsnog vooral over hetero-seks, anatomie of de gevaren van seks. Terwijl we volgens Eva en Linda ook de positieve kanten van seksualiteit moeten bespreken. We beginnen de avond met een persoonlijke anekdote van Eva zelf...

'Mijn seks is stuk'

Afgelopen jaar maakte Lize Korpershoek een documentaire over haar 'seks', genaamd Mijn Seks Is Stuk. Het gaat over het feit dat in elke relatie die ze de afgelopen jaren heeft gehad er een bepaald punt is waarop de seksuele spanning ineens weg is. Als de verliefdheid verdwijnt dan gaat de lust er snel achteraan. Lize: "Op school gaat het vooral over oppassen en voortplanting. Het stuk genot wordt er niet echt benoemd."

Clitoris

Hoe spreek je eigenlijk het woord clitoris uit? Nou, met de klemtoon op de middelste cli-TO-ris... Het is een leuk feitje maar ook een onderbelicht onderdeel van het vrouwelijk lichaam: de clitoris. Eva belt met seksuologe en directeur van Seksueel Welzijn Ellen Laan.

Ellen: "Seksuele voorlichting is tegenwoordig nog steeds een soort van rampenbestrijding. Seks is gevaarlijk, je kunt SOA's krijgen en zwanger raken en vooral nee leren zeggen. Dat is een doorn in mijn oog (...) Dat legt namelijk heel erg de verantwoordelijkheid van grensoverschrijding bij het slachtoffer."

#kutvoorlichting

Check hieronder de aflevering over liefde voor jezelf en masturbatie. Die dingen gaan hand in hand, toch? Je bekijkt alle andere afleveringen van #kutvoorlichting via deze klikkerdeklik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie