Naar homepage
3FM nieuws

'Witch Doctor' van De Staat is #1 in de Festival Top 999

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Witch Doctor' van De Staat is #1 in de Festival Top 999

Na een zomer lang stemmen en een week lang de hele lijst te draaien, hebben we een #1 van de 3FM Festival Top 999! Het allerbeste festival anthem volgens de 3FM-luisteraar. Ze staan met maar liefst 11 tracks in de lijst, maar dit is de onbetwiste winnaar: 'Witch Doctor' van De Staat!

Beluister hier de volledige 3FM Festival Top 999!

Verrassing!

Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en moeten we vieren. Ultiem vieren! Daarom heeft 3FM-dj Frank van der Lende de band ter plekke bij hun studio in Nijmegen verrast en dat zag er zo uit:

Speciale dank aan Dekoor, die hun eigen a-capella versie van 'Witch Doctor' performde!

"Super raar, maar wel héél vet"

'Witch Doctor' is het meest bekende nummer van De Staat en tegelijkertijd een soort live-ritueel geworden met de echte 'Witch Doctor-circlepit'! Toen Frank vroeg of ze ooit hadden verwacht dat 'Witch Doctor' uit zou groeien tot de beste festivaltrack van 2019, antwoordt zanger Torre Florim: "Nee natuurlijk niet. Alhoewel, toen ik het aan het maken was dacht ik wel 'dit is het vetste wat ik ooit heb gemaakt'. Toen kwam het nummer op de plaat en mensen reageerden er altijd wel goed op, maar altijd wel medium. Toen kwam natuurlijk de video natuurlijk en toen reageerden mensen opeens niet meer medium".

Wil jij weten hoe het voelt om middenin die circlepit te staan? Check het hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een welverdiende eerste plek

Van harte gefeliciteerd Torre, Vedran, Rocco, Tim en Jop namens 3FM met de gouden Festival Top 999 Award! Welverdiend als je het ons vraagt, want als je deze ultieme festival-anthem nog nooit live hebt meegemaakt, dan heb je niet geleefd. Keep 'em coming!

De volledige lijst

Zaterdag 24 augustus: nummers 999 - 856
Zondag 25 augustus: nummers 855 - 709
Maandag 26 augustus: nummers 708 - 562
Dinsdag 27 augustus: nummers 561 - 411
Woensdag 28 augustus: nummers 410 - 262
Donderdag 29 augustus: nummers 261 - 11
Vrijdag 30 augustus: nummers 111 - 1

Ster advertentie
Ster advertentie