Pinkpop

Hoe is het om middenin de 'Witch Doctor'-circlepit te staan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het om middenin de 'Witch Doctor'-circlepit te staan?

We stuurden 3FM-webredacteur Ellen naar De Staat om de circlepit tijdens 'Witch Docter' zelf te ervaren.

Op vrijdagavond 10 juni stond de Brand Bier Stage in het teken van één band: De Staat. Als redacteur type je hier doorgaans gewoon een stukje over, maar ik kreeg de opdracht om om de circle-pit tijdens 'Witch Docter' in te duiken en te filmen. Klinkt makkelijk. Is het niet.

Hét moment

Een festivalset neerzetten waar nog maanden over doorgepraat wordt? Laat dat maar aan De Staat over. De Nederlandse rockband zette de oververhitte tent volledig op zijn kop. Na 55 minuten kwam de set tot het kookpunt met 'Witch Doctor'! Torre Florim dook heldhaftig het publiek in en kwam op een meter afstand van me tot stilstand. Tijd voor een kleine draai naar rechts.

Eigenlijk is er maar een woord waarmee ik de drie daaropvolgende minuten kan beschrijven: INTENS. Ik kon maar focussen op twee dingen: zorgen dat ik blijf staan en m'n nieuwe telefoon niet. laten. vallen. In het onderstaande filmpje heb ik het meest heldere stukje van de hele happening voor je geknipt, de rest was vooral schouders en schoenen ;)

'Ellen, film jij ff de Witch Doctor-pit van binnenuit?' 'Ja joh!' #PP16 #WitchDoctor #3FM #DeStaat

A video posted by @ellenhensbergen on Jun 10, 2016 at 2:32pm PDT


Oh, en ik spotte nog een EHBO-karretje toen ik de tent uit kwam strompelen. Toeval? I don't think so.

Maar wauw, props voor deze set. Die tent stond oprecht vol-le-dig op zijn kop. Laat die HMH-show maar komen, De Staat is er 200% klaar voor!

Ster advertentie
Ster advertentie