3FM nieuws

We spraken 4 fanfiction-schrijvers over hun bijzondere fantasieën

  1. Nieuwschevron right
  2. We spraken 4 fanfiction-schrijvers over hun bijzondere fantasieën

Ooit van fanfictions gehoord? Dat zijn verhalen en soms hele boeken over artiesten, geschreven door fans. In de verhalen laten de fans hun fantasie helemaal los op de fictieve levens van hun idolen. De verhalen vallen behoorlijk in de smaak: ze worden online duizenden keren gelezen en gedeeld. We spraken een aantal fanfiction schrijvers over de inspiratie achter hun verhalen.

Shawn Mendes als sexy biologieleraar

Fragment uit het verhaal: "Als we hier binnen zijn, noem je mij daddy of pappie." Ik knik. "Oké sha-daddy." Ik voel hem zwaarder ademen. "Come over here." Ik loop naar Shawn en hij trekt ruw mijn kleding uit.

Vertel Fee, waar gaat je verhaal over?
"Het verhaal gaat over Madison, haar biologie-les wordt overgenomen door een invaller: Shawn Mendes. Madison is bijna 18 en wordt smoorverliefd op de 23-jarige docent Mr. Mendes. De liefde is wederzijds, maar ruzie ontstaat vaak in relaties dus ook bij die van hen... Er zitten soms wel heftige seksueel getinte dingen in."

Hoe kom je op dit verhaal?
"Het is natuurlijk een droom om je idool als leraar te hebben. Dus waarom je fantasie niet gebruiken? Het boek gaat erg goed en ik krijg eigenlijk alleen maar goede reacties als ik weer een hoofdstuk plaats."

Zou je willen dat het verhaal werkelijkheid was?
"Eigenlijk niet, toen ik drie jaar geleden fan werd, wilde ik dat wel. Maar ik beschouw de mensen van wie ik fan ben als vrienden."

Hoe vaak is je boek Mr. Mendes gelezen?
"Nu ongeveer 15.000 keer. Ik krijg een hoop positieve reacties."

Niall Horan als verloren broer

Fragment uit het verhaal: "Ohh nee! Wat is dit dan?!" roep ik en ik laat de foto zien. Ik zie mijn 'ouders' schrikken en kijk hen boos aan. "Sorry schatje, we wilden het je wel vertellen maa-" "Niks ge-maar, waarom! Facking Niall Horan is mijn broer?!" schreeuw ik naar hen en sta boos op.

Hey Naomi, kun je me vertellen waar je verhaal over gaat?
"Het gaat over Emma, een meisje van 17 jaar. Haar vrienden noemen haar vaak 'Horan' omdat ze veel op Niall Horan lijkt. Op een dag wordt ze gek van de opmerkingen. Zelfs haar vriendje noemt haar 'Horan'. Ze vindt plotseling een foto van Niall en haarzelf in een oude doos. Zo komt ze in contact met Niall en samen beleven ze een avontuur."

Waarom speelt Niall Horan een broer en geen vriendje of romance?
"Ik wilde eens iets anders doen, ik heb ook andere boeken waarin Niall een vriendin heeft. Het leek me voor de afwisseling daarom wel leuk om er een grote broer van te maken. Er zijn al genoeg verhalen over Niall als vriendje."

Hoe komt het dat je niet gewoon een verzonnen personage maakt?
"Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Vroeger schreef ik veel over verzonnen personages maar nu ik ouder ben is dat veranderd. Ik werd fan van boybands en vond dat leuker om over te schrijven."

Hoe vaak is je verhaal inmiddels gelezen?
"De teller staat nu op 30.000 lezers."

Martin Garrix die zijn vriendin verliest

Fragment uit het verhaal: Opeens komt er een jongen met een groene hoodie naast mij zitten. Ik let er niet zoveel op, want ja. Het is gewoon een jongen. Maar wacht... Die stem herken ik. Ik kijk hem aan en zie nu pas wie het is. "Hoi", glimlacht Martijn. "Hey", zeg ik nog rustig. WAT DOET MARTIN GARRIX HIER?

Julia! Waar gaat jouw verhaal over?
"Tijdens een vlucht naar de VS ontmoet de hoofdpersoon, Annick (die in het echt mijn beste vriendin is), Martin Garrix. Ze raken bevriend, waaruit een relatie ontstaat. Alles is niet happily ever after, want tijdens de relatie ervaren ze ups en downs. Op het einde sterft Annick aan een ziekte. Ik heb het boek samen met Annick geschreven, we hebben gekeken naar gebeurtenissen die in het echt zouden kunnen gebeuren."

Dat is een heftig eind. Was het niet moeilijk om zoiets over je beste vriendin te schrijven?
"Ja, het was moeilijk. Maar om het makkelijker te maken, stelde ik me een ander persoon voor. Annick koos er zelf voor om dit einde te schrijven, omdat ze vindt dat het leven niet altijd een feest is."

Dat is zeker waar. Zou je willen dat de rest van het verhaal werkelijkheid zou zijn?
"Niet op alle momenten maar de leukere dingen zou ik wel in het echt willen. Als ze een relatie krijgen bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk leuk. Ook de humor vind ik erg leuk."

Wat zou Martin Garrix zelf van de verhalen vinden, denk je?
"Ik denk dat hij het aan de ene kant wel tof vindt om te lezen welke verhalen fans over hem verzinnen. Aan de andere kant denk ik dat hij het raar zal vinden, omdat hij eigenlijk een normale jongen uit Amstelveen is die van zijn passie zijn werk gemaakt heeft."

Een romance met Ed Sheeran

Fragment uit het verhaal: "Nog steeds heb ik niemand verteld dat ik contact heb met Ed. Alleen mijn moeder weet het, ik moet toch aan iemand mijn fangirl feelings kwijt? Ze vindt het echt heel schattig dat hij al die stukjes stuurt, en kan net als ik niet wachten op het nieuwe album."

Hey Lisa, vertel me eens wat meer over je verhaal.
"Anne, de hoofdpersoon, komt in Amsterdam Ed Sheeran tegen, waarna ze de hele middag samen doorbrengen. Online houden ze contact en worden ze goede vrienden. Ed belt haar en vraagt of ze in de vakantie naar Londen wil komen om tijd met hem door te brengen. Dat doet Anne natuurlijk. Twee weken later zit ze twee weken in Londen, met Ed Sheeran..."

En dan blijven ze vrienden?
"Nee, in het twaalfde hoofdstuk komen ze erachter dat ze toch wel meer zijn dan alleen vrienden. Ze geven dit dan aan elkaar toe."

Zou je willen dat het werkelijkheid was?
"Haha, natuurlijk! Ed is gewoon fantastisch, het lijkt me super gaaf om bevriend met hem te zijn en zoveel tijd met hem door te brengen."

Waarom vind je het schrijven van fanfictie zo leuk?
"De reacties erop zijn super leuk, de lezers zijn erg enthousiast. Het leukste vind ik dat je je fantasie helemaal los kunt laten op iets. Ik vind het geweldig om op deze manier anders over je favoriete artiest na kunt denken."

Ster advertentie
Ster advertentie