3FM nieuws

Nooit meer een piep in je oor? Tweede Kamer neemt actie tegen tinnitus

  1. Nieuwschevron right
  2. Nooit meer een piep in je oor? Tweede Kamer neemt actie tegen tinnitus

"Piiiiiieeeeeeeppppp." De vorige avond naar een concert of festival geweest, even niet opgelet en wakker worden met een gigantische piep in je oren. Het gebeurt steeds meer jonge mensen. Daarom neemt de Tweede Kamer nu stappen om dit terug te dringen.

Gevreesde (geluids)golf aan tinnituspatiënten

Op 30 augustus meldt het AD dat experts een ‘vloedgolf’ voorzien aan nieuwe tinnituspatiënten: "Het aantal jongeren met oorsuisproblemen neemt zo snel toe, dat kenniscentrum VeiligheidNL ervoor pleit om gehoorschade structureel vroeg op te sporen, het liefst al bij basisschoolleerlingen. Meer preventie, bijvoorbeeld het dragen van oordoppen, kan veel nieuwe patiënten met blijvende gehoorschade voorkomen. De schade is namelijk onomkeerbaar."

Tweede Kamer komt in actie

Om dit alles te voorkomen zijn snel extra maatregelen nodig, dat denk niet alleen jij na het lezen van bovenstaande informatie maar een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dit ook. Zij zeggen dat er meer geld beschikbaar moet komen voor voorlichting en preventie. Een deel vindt dat bij sommige evenementen en festivals de volumeknop echt omlaag moet.

Sommige leden van de Kamer willen dat er een maximaal volume komt tijdens concerten en festivals, terwijl andere leden juist pleiten voor een jaarlijkse gehoortest voor kleine kinderen. Lees bij het AD over de standpunten van alle partijen.

Ster advertentie
Ster advertentie