3FM nieuws

Wetenschappelijk bewezen: meezingen met de radio helpt tegen dipjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Wetenschappelijk bewezen: meezingen met de radio helpt tegen dipjes

Uit een Amerikaans onderzoek van vorig jaar is al gekomen dat hard meezingen je beter laat voelen. Klinisch psycholoog Filip Raes en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven bevestigt dit nu nogmaals in zijn nieuwste boek Weg Van Het Piekeren: keihard meezingen met de radio vervuld de drie grootste basisbehoeftes van een mens. Is dat even mooi!

Oxytocine

Een artikel van het AD meldt: als je heel hard mee staat te blèren met een van je favoriete nummers maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan. Dit "knuffelhormoon" neemt je stress weg, laat je ontspannen én maakt je ook nog eens vrolijk. Wat wil een mens nog meer?!

Ook zorgt zingen ervoor dat wij van onze drie basisbehoeftes (competentie, autonomie en verbondenheid) worden voorzien. Juist die laatste behoefte lijkt in deze tijden moeilijk te krijgen, maar het kan dus gewoon via 3FM! En weet je waar dat het aller-allerbeste kan? Natuurlijk de Jorien Karaokemachien!

Jorien karaokemachien

Elke vrijdag tussen 9:00 en 10:00 uur kan jij je dipje tegenwerken door keihard mee te zingen met de beste karaokehitjes. Dus smeer je keeltje alvast en dan zien we je bij de Jorien Karaokemachien, tot dan!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie