3FM nieuws

Franks eerste feestje met Brainpower

  1. Nieuwschevron right
  2. Franks eerste feestje met Brainpower

Vanaf vanavond gaat Brainpower opnieuw op tour met zijn beroemde album Verschil Moet Er Zijn. Een jubileum met zijn petje omlaag en zijn capuchon op.

In de allereerste aflevering van Franks Feestje was de rapper drie uur lang zijn sidekick. Ze speelden spelletjes, hadden het over vroeger en wierpen ook voorzichtig een blik op de toekomst.

Vanavond start Brainpower met zijn jubileumtour in Hedon in Zwolle en dat gaat hij niet in z'n eentje doen. Samen met het Re:Freshed Orchestra, een achttienkoppig orkest, vieren zij de komende maanden dat succesvolle en beroemde album van vijftien jaar geleden.

Jubileum

Maar wat is het idee achter deze tour vraagt Frank. Brainpower: "Ik vind het altijd heel tof als grote artiesten uit Amerika dat doen. Jubileumalbums en anniversary tours. ik heb altijd gedacht dat ik ook zoiets wilde doen met mijn eerste of tweede plaat. Vijf jaar geleden stond het op de planning bij het tien jaar jubileum, maar toen is het er nooit echt van gekomen. Nu gelukkig wel en daarbij voelt de timing nu ook beter.

Is dat niet teren op oud succes? "Nee, dat denk ik niet. Ik heb een tijdje geleden bewust een stapje opzij gedaan maar doe nog steeds heel veel dingen. Alleen daar horen de meeste mensen misschien niet van omdat het niet op de meeste radiostations hoort. Dat hebben heel veel artiesten. Is ook niet per se uniek voor mij. Dit is gewoon één van de 25 projecten die ik doe." Naast zijn eigen carrière als artiest is hij vooral ook bezig met het schrijven voor anderen. En dat gaat van Kinderen voor Kinderen tot Eva Simons.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toekomstdromen

Luisteraars mochten ook vragen stellen. Zo kwam de vraag voorbij met welke grote artiest hij ooit nog een keer samen zou willen werken. Frank oppert meteen Eminem. "Ja zeker dat zou heel tof zijn. Er zijn heel veel rappers die ik ontzettend goed vindt, maar als ik echt zou mogen kiezen zou ik eerder voor een Stevie Wonder gaan. Of een Bruno Mars. Artisticiteit laat zich niet begrenzen door leeftijd of waar je woont. Dus je moet gewoon groot denken. Ik ken wel mensen in de hoek van Stevie Wonder. Ik denk niet dat het onmogelijk is." Hoe vet zou dat zijn?!

"Het was NIET Maxima!"

Er is één vraag die altijd terugkomt. Die de rapper altijd moet beantwoorden en dat is: die vrouwelijke stem op 'Dansplaat' Moest het op Maxima lijken? "Eens en voor altijd: nee." zegt Brainpower. "Ik weet ook niet wie gezegd heeft dat zij dat was. Eerlijk gezegd was het het vriendinnetje van mijn producer waar ik toen mee werkte. Zij kwam uit het buitenland en sprak alleen Engels dus toen wij haar vroegen om een zin op te lezen, kwam dat er uit. Dus het is niet Maxima haha."

En nu?

En wat gaat er gebeuren als de tour voorbij is? Wat kunnen we verwachten? "Ik ben op dit moment bezig met twee nieuwe albums. Zowel een Engelstalige als eentje in het Nederlands." Maar dat is helaas nog even wachten. Eerst op tour!

Luister de volledige uitzending met Brainpower hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie