3FM nieuws

Zes dingen die we al weten over het album van Harry Styles

  1. Nieuwschevron right
  2. Zes dingen die we al weten over het album van Harry Styles

Op 12 mei is het zover! Dan schalt er nieuwe muziek van Harry Styles door onze speakers en oordoppies. Er gaan al best wat nieuwtjes en geruchten rond over het album. Dit is wat we tot nu toe weten!

1. Er staan 10 kersverse tracks voor je klaar

Hieronder zie je de (voorlopige) tracklist van het album. Wij gokken dat 'Sweet Creature' en 'Only Angel' meeslepende liefdesliedjes zijn en dat 'Ever Since New York' over Taylor Swift gaat. You heard it here first.

1. 'Meet Me in the Hallway'
2. 'Sign of The Times'
3. 'Carolina'
4. 'Two Ghosts'
5. 'Sweet Creature'
6. 'Only Angel'
7. 'Kiwi'
8. 'Ever Since New York'
9. 'Woman'
10. 'From the Dining Table'

2. Hij is de man op de cover

Bij een releasedatum voor een album hoort een tracklist, maar natuurlijk ook wat album artwork. Waarom we Harry's gezicht niet zien, weten we niet. Maar bonuspunten voor de fancy artistieke aanpak!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. De betekenis achter 'Sign Of The Times'

We hebben het privilege om al met een nummer mee te kunnen blèren. Op 7 april dropte Harry zijn eerste solo-track. 'Sign Of The Times' gaat over het fundamentele recht op gelijkheid, dat iedereen op deze wereld heeft. Het recht heb je, maar dat wil helaas niet meteen zeggen dat het ook meteen zo ís. Harry trekt zich dat erg aan, meer dan al het politieke gerommel op dit moment. Harry legt de gedachte achter het nummer uit:

"Het is geschreven vanuit het perspectief van een vrouw die aan het bevallen is. De baby gaat het redden, maar zij niet. Ze heeft maar vijf minuten om haar kind nog te vertellen dat het moet proberen om alles uit het leven te halen. Het is niet de eerste keer dat we het als wereld zwaar hebben, maar ook zeker niet de laatste."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Hij schreef een groot gedeelte op Jamaica

Wat het debuutalbum van Harry en Jamaica met elkaar te maken hebben? Dit. Volgens Rolling Stone vind Harry het tropische Jamaica superchill, want zijn album is grotendeels op Jamaica opgenomen. Hij sloot zichzelf daar twee maanden lang op, ergens in een afgelegen deel van het eiland. Maar wie weet... Misschien komt er door die fijne Jamaicaanse omgeving wel een zomerse track uit rollen als tegenhanger van het gewichtige 'Sign Of The Times'?

5. Ed Sheeran heeft het album niet gehaald

Ome Ed vertelde in een interview dat hij zo'n twee jaar geleden een nummer schreef voor Harry. Die heeft het album jammer genoeg niet gehaald. Zijn stijl was toen een tikkeltje anders, vertelt Ed. Begrijpelijk, maar toch jammer.

6. Er gaat een boekje open over zijn relaties en affaires

Zingt 'ie over Taylor Swift? Of eerder over Kendall Jenner? Op het album van de Engelsman is een vrouw een van zijn muses geweest. "She is a huge part of the album and I hope she knows that it's just for her", laat Harry weten. Weet je wat dat betekent? Lovesongs! Keiharde lovesongs! Harry komt zelfs nog even terug op zijn relatie met Taylor Swift, iets waar lange tijd als de dood over gezwegen werd.

"Sommige dingen werken gewoon niet, zelfs als het eigenlijk iets heel goeds is. Het klopt dan gewoon niet. Als je daar liedjes over schrijft, is het iets heel krachtigs omdat je samen iets deelde en je daardoor geïnspireerd bent. Een nieuw iemand ontmoeten, zulke ervaringen delen, is het mooiste dat er is."

Bonus: Harry <3 Fangirls

Een leuk extra weetje uit het interview met Rolling Stone: Harry is fan van fangirls. Hij had als lid van One Direction natuurlijk een enorme fanbase vol tienermeisjes, maar dat vond hij wel cool: "Tienerfans zijn cool, ze liegen niet. Als ze je leuk vinden, dan laten ze je dat weten. Ze zijn niet 'te cool' om je muziek leuk te vinden, ze vertellen het aan alles en iedereen. En dat is sick!"

Ster advertentie
Ster advertentie