3FM nieuws

Tom Smith (Editors) op Pinkpop: "Our new record is designed to be played at festivals"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Smith (Editors) op Pinkpop: "Our new record is designed to be played at festivals"

Het is alweer de zevende keer dat Editors op Pinkpop staat, en wij snappen wel waarom. De band weet al jarenlang steady de aandacht vast te houden met hun liveshows waar eigenlijk gewoon weinig op aan te merken is. Zo ook op dag 2 op Pinkpop, waar Tom Smith Pinkpop liet dansen. Voorafgaand aan de show, sprak 3FM-dj Jamie met de frontman.

"It feels like home"

De backstage van Pinkpop voelt inmiddels best wel aan als thuis, geeft Tom aan. Ze zijn hier over de jaren heen dus al zo'n 7 keer geweest, en daarnaast natuurlijk nog talloze keren in concertzalen en andere festivals. Nederland voelt daarom volgens de zanger inmiddels aan als thuis, ook omdat de loyale fanbase in Nederland nog steeds even trouw aan hun zijde staan.

Wél hebben ze met de komst van een nieuwe bandlid (Benjamin John Power) een nieuw geluid dat deze keer meenemen, en dat nieuwe geluid is ook op hun nieuwe plaat al goed te horen: "The new record is quite confrontational en quite loud, and it's designed to be played at festivals."

En dat was te merken ook, zoals 3voor12 in hun recensie aangeeft: "Vanaf startschot ‘Strange Intimacy’ swingen de heupen van Tom Smith als nooit te voren."

Check het hele interview hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x Pinkpop 2023

Met 3FM sta je vooraan op Pinkpop! In het weekend van 16, 17 en 18 juni doet 3FM verslag van het festival in Landgraaf. We zenden optredens uit van o.a. Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers en Queens Of The Stone Age. Ook doen 3FM en 3voor12 online verslag van het festival via 3fm.nl, maar ook Instagram, TikTok, Facebook, Twitter en YouTube.

Op NPO 3 doen Vera Siemons, Raven van Dorst en Eva Cleven verslag. Op zaterdag 17 juni
vanaf 22:15 en op zondag 18 juni vanaf 20:10 op NPO 3. Dit jaar is Pinkpop ook weer live te volgen op NPO 2 extra. Vanaf vrijdagmiddag (13:30 uur) tot zondagavond laat (01:00 uur) is daar een driedaags live-marathonverslag van Pinkpop 2023 te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie