3FM nieuws

Nieuw fenomeen onder zakkenrollers: pepperspray tijdens concerten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw fenomeen onder zakkenrollers: pepperspray tijdens concerten

Het lijkt haast een nieuw fenomeen op dancefeesten: pepperspray. Steeds vaker wordt er tijdens dit soort feestjes of concerten in de rondte gespoten met pepperspray als afleidingsmanoeuvre, zodat zakkenrollers in de ontstane chaos hun slag kunnen slaan. Ook dit weekend was het weer raak op Qlimax in Arnhem en Thuishaven in Amsterdam.

Boevenspotter

3FM-dj Sander Hoogendoorn belde met boevenspotter Jaime van Gastel over deze nieuwe 'hype'. "Zakkenrollers zijn gek op drukte en donkere ruimtes. Ze bedenken iedere keer iets nieuws en deze dancefeesten zijn de perfecte plek'. Zakkenrollers met pepperspray zijn gericht op zoek naar een groepje waar ze het omheen kunnen spuiten, zodat ze snel een iPhone of mobieltje kunnen stelen," vertelt Jaime.

Maar wát kun je nu doen om dit soort zakkenrollers te slim af te zijn? Jaime verklapt zijn tips aan Sander:

Loods ontruimd op Thuishaven

Donny (25) uit Amsterdam was afgelopen weekend op Thuishaven in Amsterdam, waar ook met pepperspray werd gespoten: "Er ontstond ineens een soort moshpit, maar dat is bij techno niet echt een ding. Een paar seconden later moest ik extreem hard hoesten, net als iedereen om mij heen. Toen merkte ik pas dat er iets goed mis was. Ik wilde alleen maar zo snel mogelijk de zaal uit. Buiten waren mensen nog steeds aan het hoesten en sommige gingen naar de EHBO-post. Op het moment was het wel even schrikken, maar toen ik merkte dat ik redelijk snel buiten kon zijn, was ik wel gerust gesteld."

De Loods op Thuishaven was voor de rest van de avond afgesloten.

ADE

Ook tijdens het Amsterdam Dance Event dit jaar hebben meerdere gelijke incidenten plaatsgevonden. Jim (25) uit Den Helder en Lisanne (22) uit Amsterdam waren aanwezig tijdens Elrow, toen de Kromhouthal volledig ontruimd moest worden. "Uit het niets rende iedereen van vooraan in de zaal naar achteren, waarbij sommige mensen zelfs knock out gingen. Dat was super heftig om te zien", zegt Jim.

Ook tijdens de show van Martin Garrix werd, vermoedelijk, door zakkenrollers gespoten met pepperspray.

Ster advertentie
Ster advertentie