3FM nieuws

Sam Smith: "I almost quit music because I started to lose myself"

  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Smith: "I almost quit music because I started to lose myself"

Sinds een paar weken is Sam Smith weer helemaal terug. Zijn langverwachte nieuwe single 'Too Good At Goodbyes' bestormt de hitlijsten en ook op 3FM hoor je hem extra vaak voorbij komen. Wij zijn blij dat hij terug is, maar blijkbaar was dit een lange tijd erg onzeker...

Het enorme succes

Met zijn debuutalbum In The Lonely Hour veroverde de Britse zanger binnen no time de hele wereld. Tracks als 'I'm Not The Only One' en 'Stay With Me' hebben in de afgelopen jaren wereldwijd duizenden gebroken harten weten te lijmen en voor 'Writings On The Wall', de soundtrack voor de James Bond-film Spectre, won hij zelfs een Oscar.

Maar toen was het klaar. Hij was op. Het vele touren en de nieuwgevonden bekendheid met alles wat daarbij kwam kijken begon zijn tol te eisen. Als het niet voor de onverwachtse Oscar-nominatie in 2016 was, had hij allang een tussenjaar genomen. Dit werd uitgesteld, maar nadat hij dat befaamde gouden beeldje in ontvangst mocht nemen, trok hij zich terug.

Liefdesverdriet

In een interview dat afgelopen week naar buiten kwam met Elton John vertelt Sam Smith dat die rust hem goed heeft gedaan. Hierdoor kreeg hij genoeg nieuwe energie om aan nieuwe muziek te beginnen. Maar toen gebeurde het... Zijn relatie ging uit.

"While writing songs for the new album I got dumped, which wasn’t very nice. Writing music about that kind of thing is normally like therapy for me, but when I got dumped this time around I just couldn’t write for about two months... My team had to force me to get into the studio, because I almost felt as if I didn’t want to do it any more. So, there were moments on there where it got a bit intense and I started to lose myself."

Hij is zijn team dan ook erg dankbaar, want dankzij hun support lukte het hem om weer de studio in te duiken. Door het verlies van één liefde vond hij uiteindelijk zijn liefde voor die andere grote liefde weer terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Concurrentiestrijd met Ed Sheeran

Iets wat hem ook extra motiveerde om terug te komen was het enorme succes van Ed Sheeran afgelopen jaar. De twee Britse zangers zijn goede vrienden en braken ongeveer in dezelfde periode door. Beiden namen ze een kleine break om tot rust te komen zodat ze dit jaar weer opnieuw vol gas ervoor konden gaan. Ed was iets eerder en brak met Divide alle records. Sam Smith: "It makes you push yourself. Watching him this past year has just been incredible, but yeah, of course it makes me hungry."

We gaan zien waar deze kleine concurrentiestrijd Sam Smith gaat brengen. Wil hij hetzelfde succes bereiken als Ed Sheeran? Dan heeft hij een zware klus voor de boeg... Op dit moment is er in ieder geval nog niks bekend over het aankomende album. Prima, doen we het voor nu nog even met die prachtige 'Too Good At Goodbyes'.

Ster advertentie
Ster advertentie