3FM nieuws

Artiesten coveren elke dag een Jaren 10-hit in de 3FM Live Box

  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten coveren elke dag een Jaren 10-hit in de 3FM Live Box

De komende 10 dagen staan helemaal in het teken van de Jaren 10-Daagse bij 3FM. Mocht je niet weten wat dit inhoudt, klik dan hier voor alle details. Elke dag komt er een nieuwe artiest naar de 3FM Live Box om een cover te spelen uit de jaren '10 - van 2010 tot aan 2019.

2019

WIES covert 'Bury A Friend' van Billie Eilish compleet op eigen wijze in het Nederlands.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2018

Donderdag 28-11: Marnix Emanuel met 'Havana' van Camila Cabello.

Marnix Emanuel legde vanmorgen even haarfijn uit waarom ‘Havana’ van Camila Cabello uit 2018 zo’n fijn nummer is. Van de Cubaanse invloeden tot aan de Latin draai die aan de track is gegeven. Zijn versie hieronder werd door sommige van de 3FM-luisteraars zelfs beter gevonden dan het origineel. Oordeel zelf!

2017

Woensdag 27-11: The Cool Quest met 'Believer' van Imagine Dragons.

'Believer' is een van de grote hits uit 2017 en dat is ook The Cool Quest niet ontgaan: 'Het is een grote krachtige song en een krachtige band' vertelt de zanger. The Cool Quest had verschillende tracks uit 2017 bekeken maar deze sprak het meest aan. Geniet hieronder van hun cover!

2016

Dinsdag 26-11: TRAUDES met 'Dancing On My Own' van Calum Scott.

In 2016 bracht de track ‘Dancing On My Own’ van Calum Scott. TRAUDES zag zijn optreden bij Britain’s Got Talent en was op slag verliefd op de stem van de zanger. TRAUDES heeft een eigen versie gemaakt van het nummer. Andere coupletten, maar hetzelfde refrein. Bekijk het optreden in de 3FM Live Box hier.

2015

Maandag 25-11: The Brahms met 'Mountain at My Gates' van Foals.

Een lekker begin van je maandagochtend. The Brahms maakte je wakker met 'Mountain at My Gates' van Foals en gaven er hun eigen twist aan. Beluister de cover in de 3FM Live Box hieronder.

2012

Vrijdag 22-11: Ciao Lucifer met 'Call Me Maybe' van Carly Rae Jepsen.

Het was aan Ciao Lucifer deze vrijdagochtend om een nummer uit 2012 te kiezen die bij de band past: "Wellicht een guilty pleasure, maar geen tijd meer voor schaamte, want dit is gewoon een fantastische plaat." Deze track wist het in Canada al tot de eerste plek van de digitale hitlijst en de Canadian Hot 100 van Billboard te schoppen. Ciao Luficer covert de plaat in de 3FM Live Box!

2011

Donderdag 21-11: Waltzburg met 'Somebody That I Used To Know' van Gotye.

Als we het hebben over de grootste, meest succesvolle hit van Gotye, dan hebben we het over 'Somebody That I Used To Know'. Dit nummer breekt in 2011 alle records en wint onder meer een Grammy Award in de categorie 'Record of the Year'. Waltzburg covert de hit en zoals een 3FM-luisteraar instuurt: "Gelijk vanaf het begin hoor je dat het Waltzburg is, maar tegelijkertijd is het ook heel erg Gotye. Wát lekker!"

2010

Woensdag 20-11: Dave Budha met 'Fuck You' van Cee Lo Green.

In 2010 kwam ‘Fuck You’ van Cee Lo Green uit en dat bleef niet onopgemerkt: de nieuwe hit kreeg binnen een week miljoenen YouTube views én behaalde de titel ‘3FM Megahit’! Het ge-‘fuck you’ haalde het echter niet op de radio in Engeland en Amerika, dus werd de nette versie ‘Forget You’ gemaakt. Dave Budha covert de track en trapt daarmee de Jaren 10-Daagse af in de 3FM Live Box!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Agenda voor de rest van de week

Maandag 25 november - The Brahms en een superspecial guest
Dinsdag 26 november - Traudes
Woensdag 27 november - The Cool Quest
Donderdag 29 november - Marnix Emanuel
Vrijdag 30 november - WIES

Ster advertentie
Ster advertentie