Naar homepage
3FM nieuws

Merlijn componeert de muziek voor jouw favoriete films

foto: merlijnsnitker.com
  1. Nieuwschevron right
  2. Merlijn componeert de muziek voor jouw favoriete films

Merlijn Snitker is componist en genomineerd voor twee Buma Music in Motion-awards die vanavond in de Amsterdamse Tolhuistuin worden uitgereikt. De prijzen zijn een kroon op het werk van de mensen die de muziek voor films, documentaires, radio en reclames verzorgen. Merlijn schoof vanochtend bij Sanders Vriendenteam aan om te vertellen over zijn werk en nam een heel bijzonder instrument mee...

De componist studeerde af op het conservatorium en speelde een tijd lang in verschillende bands en begon al snel met het maken van muziek voor reclamespotjes en films: "Ik kwam er al snel achter dat muziek schrijven voor beeld heel erg anders is dan wanneer je dat voor een band of artiest doet. Je moet veel meer rekening houden met de spanningsbogen die in beeld plaatsvinden."

Swarmatron

Volgens Merlijn is het grote verschil tussen de twee dat je heel erg moet letten op de dialoog tussen de acteurs en wat dat met een scène doet: "Soms moet het ondersteunen, maar af en toe ook juist haaks staan op wat je ziet. De dialoog is in ieder geval altijd leidend." Merlijn nam zijn 'Swarmatron' mee naar de studio om te laten horen hoe hij de spanning weet op te bouwen in een film zoals hij dat ook bij de film Bankier van het Verzet deed.

Ster advertentie
Ster advertentie