3FM nieuws
NTR

Vera spreekt The Japanese House over haar nieuwe single 'Boyhood'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Vera spreekt The Japanese House over haar nieuwe single 'Boyhood'

Drie jaar na haar EP 'Chewing Cotton Wool' maakt The Japanese House haar comeback in stijl: te paard. Op haar nieuwe single 'Boyhood' zingt Amber Bain over het missen van een zogenaamde Boyhood. 3FM-dj Vera Siemons sprak met The Japanese House over Boyhood en de aankomende plaat.

Boyhood


Voor de opnames van de videoclip van 'Boyhood' kon Amber rekenen op stuntrijder, maar ook jeugdvriendin en ex-liefje Katie. "De enige reden dat ik muziek ben blijven maken is om uiteindelijk met haar een videoclip te kunnen maken en samen met haar op een paard te zitten. Geen idee wat ik nu met m'n leven ga doen.", grapt Amber. De hele clip rijden ze samen paard. Wij zien al een lesbische remake van Brokeback Mountain, iemand?

Maar Boyhood gaat over veel meer dan paardrijden met je bestie. Toen Amber klein was, had ze het gevoel dat ze in het verkeerde lichaam was geboren. "Als kind wou ik altijd een jongen zijn. Soms vraag ik me af of ik evenveel pijn gehad zou hebben, als de gendernormen vroeger niet zo zwart-wit waren."

Quote

People associate my voice with sadness

Amber Bain (The Japanese House)

Voetballen

Al Ambers vrienden waren vroeger jongens. Ze was geobsedeerd met voetbal en ze wou ook voetballer worden, maar bij haar thuis vonden ze dat toch maar raar. "Ik herinner me dat mijn moeder het vreemd vond dat ik zoveel voetbal speelde. Plots mocht ik niet meer voetballen. Ik voelde heel veel schaamte over een tomboy zijn, zoals dat vroeger heette."

Ter compensatie vroeg Amber een Barbie voor Kerst en droeg ze roze, zodat haar moeder dacht dat ze toch van typisch meisjesachtige dingen houdt. "Dat zal haar vast gelukkig maken", dacht ze. 2023 is in ieder geval super gay concluderen Amber en Vera. En zei ze iets over een nieuw album?

Check het volledige interview met The Japanese House hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie