3FM nieuws

3FM tijdens 4 en 5 mei

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM tijdens 4 en 5 mei

3FM zal op 4 en 5 mei stilstaan bij de Dodenherdenking en het vieren van de vrijheid tijdens Bevrijdingsdag.

Ekstra Weekend zal op vrijdag 4 mei vervallen en daarvoor in de plaats kun je genieten van een extra MetMichiel uitzending. Michiel belt tijdens deze uitzending met de ambassadeurs van de vrijheid en daarnaast zal NOS op 3 nieuwslezer Bart Jan Cune op de Dam in Amsterdam staan om verslag te doen van de Dodenherdenking. Uiteraard zijn we om 20.00 uur 2 minuten stil.

>> Extra MetMichiel uitzending

De Bevrijdingsfestivals

Bevrijdingsdag wordt in het hele land door jong en oud gevierd en daarom heeft elke zichzelf respecterende stad wel een Bevrijdingsfestival(letje). In de 12 provincies, de hoofdstad Amsterdam en in de Hofstad Den Haag vinden de Bevrijdingsfestivals plaats die georganiseerd worden in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Grootste culturele evenement in Nederland

Met meer dan 250 bands die op 40 verschillende podia spelen zijn de Bevrijdingsfestivals samen het grootste eendaagse culturele evenement in Nederland waar jaarlijks meer dan 750.000 mensen op af komen.

De Ambassadeurs

Elk jaar zijn er drie bands of artiesten die als Ambassadeurs van de Vrede langs verschillende grote festivals vliegen in de helikopter. Dit jaar zullen Nick & Simon, Alain Clark en Go Back To The Zoo aandacht vragen voor mensenrechten en onvrijheid in de wereld. Maar daarnaast spelen ze natuurlijk ook gewoon al hun hits!

3FM vanuit de helikopter

Sander Hoogendoorn zal dit jaar met Go Back To The Zoo in de heli meevliegen en verslag doen van de verschillende festivals en bands die hij tegenkomt. Martijn van der Zande van NOS op 3 vliegt met Alain Clark mee en ook hij doet verslag van alles en iedereen die hij tegen komt. Zij zullen beiden verschillende keren op de dag inbreken in de uitzending en vertellen wat ze allemaal meegemaakt hebben.

'5 voor de vrijheid' op 3FM

Wij willen natuurlijk heel graag weten welk nummer volgens jou onlosmakelijk verbonden is met het begrip vrijheid. Daarom kun jij jouw vrijheidsnummer aan ons doorgeven. En misschien hoor je deze plaat dan wel in de top '5 voor de vrijheid' voorbijkomen op zaterdagavond. 'Freedom' van George Michael is in dit geval wel erg voor de hand liggend, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een nummer opgeven dat voor jou het echte vrijheidsgevoel weergeeft.

>> Dit is mijn favoriete vrijheidsnummer!

Livestream Bevrijdingsfestival Overijssel

Wil jij zaterdag 5 mei liever niet de deur uit, maar wil je wel heel graag genieten van goede muziek, dan heb je mazzel. Bevrijdingsfestival Overijssel heeft namelijk een livestream waar jij de hele dag naar kunt kijken

>> Bevrijdingsfestival Overijssel livestream

Ster advertentie
Ster advertentie