3FM nieuws

Festivalhorror: "Het riool ontplofte onder onze festivaltenten"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Festivalhorror: "Het riool ontplofte onder onze festivaltenten"

Festivals. Heerlijk. Helaas verloopt het ene weekend iets vlekkelozer dan het andere, daarom duiken we tijdens de 3FM Festival Top 999 in de heftigste festivalhorror verhalen: Emma (27) heeft een ouderwets goed poepverhaal voor je.

VIP

Zij ging in 2019 met een groep van acht man naar het buitenland om een festival mee te pakken. Wel in stijl, natuurlijk: iedereen had wat extra geld ingelegd voor plekken op de VIP-camping met zwembad. Treat yo'self. Na aankomst op het vliegveld besloot de groep eerst een terrasje te pakken. Dat werd al snel avondwerk en toen de groep (inmiddels gezellig dronken) aankwam op het festivalterrein, moest de hele boel nog opgezet worden.

Emma: "We pakten het eerste plekje dat we zagen, we wilden er niet teveel tijd aan besteden. We zagen wel iets van een luik, maar dat zag er allemaal prima uit. Tent op, feesten. De volgende dag startten we op bij het zwembad, want het was alweer pittig warm. Een vriendin ging terug naar de tenten om iets te pakken, maar ze kwam minuten later alweer in paniek teruggerend. Zwaaiend met haar armen, alles... 'Jongens, DE RIOLERING IS ONTPLOFT!' Wij allemaal hard lachen, we dachten dat ze een grapje maakte. Maar ze was dus echt bloedserieus."

Lekker borrelen

Het luik bleek onderdeel te zijn van de afvoer van de toiletblokken. Een van de slangen raakte verstopt, waardoor het luik omhoog was gaan borrelen en uiteindelijk flink overstroomde met rioolwater en alles wat daarbij hoort. Toen bleek dat vriendin 1 serieus was, trok iedereen snel hun schoenen aan en renden ze terug naar het tentenkamp. Op één iemand na, die bleef stug in het zwembad zitten.

Emma: "Ik ben weer teruggerend naar haar ('Yvette, je moet NU meekomen, er ligt OVERAL POEP!'), maar zij nam het allemaal niet zo serieus. Uiteindelijk kwam ze toch mee en hebben we met zijn allen de haringen uit de grond getrokken. Tent voor tent hebben we alles de lucht ingetild, met slaapzakken en koffers er nog in, en naar hogere grond gebracht. Een van de tenten was wel echt heel goor, maar gelukkig waren we er redelijk op tijd bij. Het hield ook niet op... Dat ding bleef maar overstromen. Het meurde echt waanzinnig."

Moraal van het verhaal

Uiteindelijk kwam de festivalorganisatie erbij, die besloten er een paar uur naar te kijken en er vervolgens een kub zand overheen te storten. Probleem 'opgelost'. Emma heeft in elk geval twee dingen hiervan geleerd: "1: Nooit in het donker je tent opzetten. 2: Never trust a VIP camping."

Ster advertentie
Ster advertentie