3FM nieuws

Moet je straks meer betalen als je Netflixt op primetime uren?

  1. Nieuwschevron right
  2. Moet je straks meer betalen als je Netflixt op primetime uren?

Je hebt je er hélemaal op verheugd. Vanavond plof jij op de bank neer met een bak popcorn voor een schaamteloze bingewatch-sessie. Maar hey, er is iets veranderd. Netflix vraagt een paar euro meer voor het abonnement omdat je wilt kijkt op primetime uren. WTF krijgen we nou!?!?!

Experimenteren in Australië

Netflix test momenteel of de aussies (the people from Down Under) bereid zijn om meer te betalen voor een abonnement waarmee je kan Netflixen tijdens spitsuren, bijvoorbeeld in de avond of in het weekend. De streamingdienst kijkt of klanten tot 20 procent meer willen betalen. Een abonnementje zou dan een paar Australische dollars meer kosten.

En in Nederland?

Nu denk je misschien: super k*t voor de mensen in Australië, maar komt dit ook naar Nederland? Netflix liet aan de Amerikaanse nieuwssite Mashable weten dat ze tot nu toe niemand meer hebben laten betalen, dat ze simpelweg aan het testen zijn.

"We continuously test new things at Netflix and these tests typically vary in length of time. In this case, we are testing slightly different price points to better understand how consumers value Netflix."

Oké, adem in, adem uit. Netflix is slechts bezig met een bloedstollend experiment. Maar wát nou als blijkt dat de Australiërs inderdaad bereid zijn meer dollars neer te leggen voor een abonnement... JA, JA WAT DAN?! Misschien wordt die hele strategie dan wel wereldwijd uitgerold en dan zijn wij hier in Nederland ook de lul.

Wat zou jij doen?

Geef je mening. Of niet.

Ster advertentie
Ster advertentie