3FM nieuws

Hoe The Cure de service kosten-strijd won van Ticketmaster

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe The Cure de service kosten-strijd won van Ticketmaster

Weer is er een nieuw hoofdstuk in de Ticketmaster-saga. Na een hoop problemen met service-kosten en kaarten doorverkoop, wordt de ticket-gigant nu door de Britse band The Cure aangepakt voor de torenhoge kosten die ze rekenen.

Dure kaartjes

Het begint allemaal met Robert Smith, frontman van The Cure, die op social media van veel fans kritiek krijgt rondom de prijzen van concertkaartjes. En het komt dit keer niet door de prijzen van de kaartjes zelf, maar vooral om de verschillende extra kosten die door het verkoopplatform bovenop de prijs worden gerekend. Hierdoor kwam het voor dat mensen met "goedkopere" tickets ineens twee keer zo duur uit waren, alleen al door de service-kosten.

Wat dit alles nog zuurder maakte voor zowel de fans als de band, is dat er een belofte was gedaan om een deel van de tickets daadwerkelijk betaalbaar te houden. En hoewel de basisprijs ook daadwerkelijk voor veel mensen te betalen was, waren de service-kosten het punt waar ze moesten afhaken. Dit heeft Robert Smith dusdanig boos gemaakt dat hij met Ticketmaster aan de haal is gegaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Compensatie

Mede dankzij de teleurgestelde fans en het tegengeluid van Robert Smith heeft Ticketmaster hun fout toegegeven. Maar dat kon alleen nadat ze tegenover de band de redenen voor de hoge servicekosten niet konden verantwoorden. En dus kwamen ze gezamenlijk tot een compensatie-regeling.

Voor de mensen die een goedkoper ticket hadden gekocht, en dus in verhouding veel meer aan service-kosten moesten betalen, wordt een compensatie van tien dollar per ticket uitgereikt. Voor alle tickets daarboven is de compensatie vijf dollar.

The Cure zijn niet de eerste artiesten die commentaar hebben gehad op Ticketmaster en hun service-kosten, maar ze zijn wel de eerste die compensatie hebben geregeld. Zowel Madonna, Bruce Springsteen en Taylor Swift trekken de kar en hebben zich openlijk tegen de ticket-gigant geuit. Maar wat daar uiteindelijk mee gedaan wordt, is tot dusver niet bekend.

En mocht je nu benieuwd zijn naar het hele Ticketmaster verhaal? Dan kun je hier een deepdive checken waarin alles, en dat begint al helemaal terug in de jaren '90, haarfijn wordt uitgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie