3FM nieuws

Snow Patrol komt na 7 jaar met een nieuw album

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Snow Patrol komt na 7 jaar met een nieuw album

Goed nieuws vanuit kamp Snow Patrol. Zeven jaar na hun laatste album hebben ze namelijk aangekondigd dat er weer iets nieuws aankomt!

Wildness

Op Facebook plaatste de band een korte videoteaser waarin de zanger, Gary Lightbody, op een vlot in het water te zien is. Aan het einde van de video zie je de woorden Wildness en 25 mei. Niet veel later bevestigde Gary ook op Twitter dat Wildness de titel van het album is en deze dus op 25 mei uitkomt. Zin in!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

7 jaar geleden

Het heeft even geduurd voor de band weer besloot terug te komen. Hun meest recente album, Fallen Empires, kwam alweer zeven jaar geleden uit. Sindsdien is het behoorlijk stil gebleven. De Ierse band werd opgericht in 1993 en brak door in 2002 met hun album Final Straw. Ze scoorden een hoop hits met onder andere tracks als 'Run', 'Chasing Cars' en 'Just Say Yes'. Zanger

Gary Lightbody heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Hij had last van een flinke depressie en dronk veel alcohol om zich beter te kunnen voelen. “I drank a lot back then and for many, many years after it. I would disappear into a bottle for sure. That’s how I dealt with my depression, I didn’t really deal with it, I just drank it away,” vertelt hij in een interview. Ook gaf hij toe dat hij meer dan eens suïcidale gevoelens had. Niet gek dus dat dat album even op zich liet wachten!

Ook te zien op Rock Werchter

Voor de bezoekers van Rock Werchter komt dit nieuws mooi uit: de band is namelijk te zien op Rock Werchter deze zomer! Andere bands die je dit jaar op 't festival kunt bewonderen zijn Arctic Monkeys, Queens Of The Stone Age, Gorillaz en Pearl Jam! Check meer over Rock Werchter op de festivalpage.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie