3FM nieuws

Joost Klein is gediskwalificeerd vanwege dreigende beweging naar camera

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein is gediskwalificeerd vanwege dreigende beweging naar camera

Eindelijk is er meer bekend over het 'incident' waarom Joost is gediskwalificeerd van het Eurovisie Songfestival. In een statement heeft AVROTROS meer details vrijgegeven: Joost zou een dreigende beweging hebben gemaakt naar een camera. AVROTROS geeft duidelijk aan de beslissing van de diskwalificatie buiten proportie te vinden.

Statement AVROTROS

"Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan. Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom. Op dat moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt. Van dit incident is melding gemaakt, gevolgd door een onderzoek van de EBU en politie.

Gisteren en vandaag hebben we uitgebreid met de EBU overlegd en verschillende oplossingen aangedragen. Desondanks heeft de EBU toch besloten Joost Klein te diskwalificeren. AVROTROS vindt de maatregel heel zwaar en disproportioneel. We staan voor goede omgangsvormen, laat daar geen misverstand over bestaan, maar een maatregel tot uitsluiten staat in onze ogen niet in verhouding tot dit incident.

We zijn heel teleurgesteld en ontdaan, ook voor alle miljoenen fans die zo ontzettend naar vanavond toe leefden. Wat Joost Nederland en Europa heeft gebracht, had niet zo mogen eindigen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie