3FM nieuws

Paradise Valley van John Mayer is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Paradise Valley van John Mayer is 3FM Album van de Week

Laat je meevoeren naar de zuidwestelijke staten van Amerika op het nieuwe 3FM Album van de Week Paradise Valley van John Mayer.

John Mayer groeit op in Fairfield, Connecticut. Als hij dertien is, geeft zijn buurman hem een cassettebandje met muziek van bluesmuzikant Stevie Ray Vaughan. Hij leert zichzelf gitaar spelen en struint kroegjes af om zoveel mogelijk op te treden. Vervolgens gaat hij studeren aan het Berklee College Of Music, maar hij maakt de opleiding niet af en verhuist naar Atlanta om zijn debuutalbum op te nemen. Het akoestische Inside Wants Out verschijnt in 1999.

Doorbraak in Nederland

Nederland maakt kennis met Mayer in 2002, als hij het album Room For Squares en de daarvan afkomstige single 'No Such Thing' uitbrengt. De albums Heavier Things, Continuum, Battle Studies en Born And Raised volgen.

Laatstgenoemde verschijnt veel later dan gepland dolor een gezwel op de stembanden van Mayer. Hij speelt in 2010 op Pinkpop, maar moet de concerten in de Heineken Music Hall enkele dagen later afgelasten.

Born And Raised World Tour

Die concerten komt de singer-songwriter dit najaar inhalen. John Mayer staat in oktober twee keer in de Heineken Music Hall en een keer in de Ziggo Dome. De optredens zijn onderdeel van de Born And Raised World Tour, al ligt de opvolger van die plaat inmiddels alweer in de winkels.

Paradise Valley van John Mayer is 3FM Album van de Week

Paradise Valley is het zesde studioalbum van John Mayer en verscheen op 16 augustus. In aanloop naar de release plaatste Mayer video's van studiosessies waarin snippets van de nieuwe nummers te horen waren, zo ook de eerste single 'Paper Doll'. Don Was heeft de plaat geproduceerd.

Op Paradise Valley staat een ode aan de onlangs overleden bluesmuzikant J.J. Cale. Ook nam Mayer een duet op met Katy Perry en levert Frank Ocean een bijdrage in het nummer 'Wild Fire'.

Beluister 3FM Album van de Week Paradise Valley via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie