3FM nieuws

Wat de wereld kan leren van de Zwarte Cross

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat de wereld kan leren van de Zwarte Cross

Anno 2022 is er nog al wat aan de hand in de wereld. Op de Zwarte Cross is er van al deze beslommeringen niets te merken. Deze bezoekers vertellen je wat de wereld kan leren van de Zwarte Cross.

"Had Putin maar een roze bril"

Ilja (44) en Linda (43) komen uit het westen van het land. Speciaal voor de cross zijn ze naar Lichtenvoorde gekomen. Dit vinden zij wat de wereld kan leren van de cross: "Relativeringsvermogen en humor, dat kan de wereld leren van de Zwarte Cross. In de verte staat bijvoorbeeld een bordje met 'had Putin maar een roze bril', ja dat kun je alleen maar hier vinden."

Geen geouwehoer

Niek (42) ligt lekker languit. Hij is helder over wat de wereld kan leren van de cross: "Geen geouwehoer. Ik heb nergens nog ruzie gezien. De sfeer die neemt het helemaal over en wordt er goed ingehouden. Het is zo relaxed, echt bijzonder."

BIERRRR

Lis (25), Maartje (21), Merel (24) en Julia (23) liggen uitgebreid te zonnen in de weide. Mee filosoferen over hoe we de wereld beter kunnen maken doen ze graag. Hun standpunt is duidelijk: "Vanaf tien uur bier drinken, dat kan de hele wereld leren van de cross. Iedereen is hier samen en komt bij elkaar. Niemand wordt hier als gek gezien. Alles kan, alles mag."

"Tante Rikie heeft gelijk"

Stel dat de hele wereld ineens veranderd in de Zwarte Cross, dan zou alles zo anders zijn. Zeggen Leanne (22), Femke (21), Lauren (20), Jarel (24) en Naomi (23): "Dat iedereen welkom is, een beetje lief zijn voor elkaar. Iedereen is welkom en geniet ervan. Tante Rikie heeft gelijk, er komt hier nooit gezeik. Tijden veranderen, maar niet op de cross. Al sinds wij klein zijn komen we hier en er is nog nooit iets gebeurd."

3FM op de Zwarte Cross

Online nemen we je mee naar de Zwarte Cross via alle kanalen zoals Instagram, Facebook en TikTok. Maar ook on air ga jij mee richting Lichtenvoorde met 3FM-dj Herman Hofman die bijdrages levert vanaf het festival. Vrijdag, zaterdag en zondag laat hij je alle ins en outs van het festival zien en horen. HARD GOAN!

Ster advertentie
Ster advertentie