3FM nieuws

Het is lente, dus word je sneller verliefd

  1. Nieuwschevron right
  2. Het is lente, dus word je sneller verliefd

We voelen ons als een hysterische koe die voor het eerst de wei in mag als de eerste prille lentedagen een feit zijn. We willen naar buiten, het huis uit, de zon in! We maken ons mooi, kleden ons vaak nét iets te koud voor de tijd van het jaar en fietsen rond met een zonnebrilletje in het haar.

Lentekriebels

De natuur flirt met ons en wij flirten met elkaar. Want iedereen heeft er weer zín in. Zin in leukigheid. En dat is niet gek, want die lentekriebels doen ook écht iets met ons. Dit is wetenschappelijk bewezen, ja ja. Het zonlicht maakt namelijk vitamine D aan, en die vitamine maakt vervolgens weer melatonine, serotonine en dopamine aan. En van die hormonen, lieve mensen, kunnen we geen genoegen krijgen!

Wat dan?!

Melatonine, serotonine en dopamine hebben invloed op ons bioritme. We worden 's ochtends uit onszelf eerder wakker (da's lang geleden!) en voelen ons over het algemeen gewoon beter. En als we ons beter voelen, willen we erop uit. Weg bij die stinkverwarming, de zon in met je bakkes.

Love, love, love

Het is ook niet zo gek dat we opeens weer meer om ons heen kijken, want die lekkere hormonen spelen een grote rol bij verliefdheid. Omdat we ons beter voelen, flirten we meer. En alleen al het feit dat je de stap van de bank naar de kroeg hebt gemaakt, helpt ontzettend. Bovendien zien we er ook iets appetijtelijk uit met z'n allen. Hoewel je in het begin misschien iets moet oppassen met de bleke beentjes.

Lekkere muziek

Bij de lente hoort andere muziek dan bij de winter. Agree? Check hieronder deze twee lekkere 3FM-playlists:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie