3FM nieuws

3FM-dj Sander spreekt Jeangu Macrooy over Keti Koti

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Sander spreekt Jeangu Macrooy over Keti Koti

Keti Koti wordt jaarlijks groot gevierd in Suriname ter ere van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. 3FM-dj Sander Hoogendoorn belt met singer-songwriter Jeangu Macrooy, die 6 jaar geleden van Suriname naar Nederland verhuisde, over de Surinaamse feestdag.

Keti Koti

Toen Jeangu 6 jaar geleden naar Nederland kwam, was hij geschokt hoe klein de Surinaamse feestdag hier is. "Het is onderdeel van de Nederlandse geschiedenis, het hoort bij Nederland. Het is belangrijk dat het gesprek gevoerd wordt," zegt hij.

Ook vindt hij dat het goed zou zijn als Keti Koti ook een nationale feestdag zou worden in Nederland. "Geschiedenis bestaat nu eenmaal niet alleen uit mooie dingen, we moeten de verhalen van de mensen die hebben geleden levend houden. Om ze te eren en te blijven streven dat dit nooit meer zal gebeuren," aldus de zanger.

Bekijk het hele interview hieronder:

Jeangu macrooy - 'gold'

In 2016 werd hij 3FM Talent met het nummer 'Gold', nu heeft hij dit nummer speciaal heruitgebracht ter ere van Keti Koti. "Het was mijn allereerste single en heb het verhaal toen al verteld, maar ik kan nu veel meer mensen bereiken." voegt Jeangu toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer informatie over keti koti?

Ben jij benieuwd naar dit onderwerp en wil je meer weten? 3FM-dj Sagid Carter gaat woensdagavond in gesprek met verschillende artiesten met roots in Suriname. Hierbij wordt besproken wat vrijheid betekent voor de artiesten en waarom Keti Koti óók zo belangrijk is in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie