3FM nieuws

3 On Stage sessie met Dave Grohl

  1. Nieuwschevron right
  2. 3 On Stage sessie met Dave Grohl

De bezoekers van de 3 On Stage container kregen op maandag dubbel waar voor hun geld met een spetterend optreden van Dave Grohl

Waar je backstage ook keek, overal was er een gezonde spanning waarneembaar. Bandjes leken onverschillig voor hun kleedkamers te hangen, maar ook zij keken allemaal met een scheef oog naar de man die later die avond Pinkpop ging afsluiten. Dave Grohl, the nicest guy in showbusiness, maakte zijn ronde langs de andere optredende artiesten en poseerde gewillig voor menige foto.

Dave Grohl in 3 On Stage container op Pinkpop

Niet alleen de optredende artiesten kregen de kans om up close de frontman van de Foos in actie te zien. In de 3 On Stage container naast de 3FM studio waren ook een aantal bezoekers van Pinkpop in de gelegenheid om hem in levende lijve te aanschouwen. Dave had toegezegd om voor een klein gezelschap op te treden en met twee liedjes in gedachten betrad hij, na de aankondiging door Eric Corton de 3 On Stage zeecontainers.

Een microfoon, twee puntgave Gibson Elvis Presley Dove gitaren en bijna zeventig paar ongedurige ogen en oren wachtten hem op. Nu is hij wel grotere mensenschares gewend, maar zo dichtbij komt niet vaak voor. Dat hij niet mensenschuw is, bleek al snel, want met frisse moed ramde hij er vol overgave zeven akoestische versies van bekende Foo Fighters nummers uit.

Blaas Of Glory weggeblazen door Foo Fighter

Buiten de container probeerden Blaas of Glory en de soundcheck van de Kaiser Chiefs hem tot zijn plezier nog te overstemmen, maar daarvoor wist Grohl de perfecte oplossing: NOG harder spelen en zingen. Hij waagde zich zelfs nog aan het muzikale snarenbrekertje ' Ballad Of the Beaconsfield Miners', wat normaliter op de bank altijd moeiteloos uit zijn vingers komt, maar voor publiek toch weer even wennen bleek. Het maakte de aanwezige fans niet uit, ze slikten ook de foutjes als zoete koek.

Sweatshop op Pinkpop

Rondspattend zweet van hoofd en armen gaven aan dat er niet op halve kracht werd gespeeld en met zichtbare tegenzin moest de magie in de stalen bakken verbroken worden. Dave's tourmanager probeerde hem al een paar keer voorzichtig duidelijk te maken dat er nog maar tijd was voor één liedje en die boodschap kwam pas na zeven lange en bezielde nummers bij de warmgezongen zanger binnen.

Klaar voor de grote afsluiter van die avond verlieten Dave en de aanwezigen de metalen zweetkeet, hopend op een herhaling in de toekomst.

>> Kijk hier naar ' Walk' en 'The Pretender'

Ster advertentie
Ster advertentie