3FM nieuws

Na zes jaar is Typhoon terug met nieuwe muziek

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Na zes jaar is Typhoon terug met nieuwe muziek

Typhoon is terug! Met zoals hij het zelf noemt 'zijn allereerste single'. Waarom dat? Omdat het voor hem óók als even geleden voelt dat hij iets heeft uitgebracht. Het was lang wachten, bijna zes jaar om precies te zijn, maar nu is daar 'Ogen Dicht'.

Zelf kondigt de Lobi Da Basi-rapper het aan als zijn allereerste single. "En dat zeg ik omdat het zo lang geleden is dat ik iets heb uitgebracht, dus zo voelt het ook. Een nieuw leven, een nieuwe reis," vertelt hij op zijn Instagram. "Ik ben zo dankbaar en zo trots dat ik dit met jullie kan gaan delen."

'Ogen Dicht'

En 'Ogen Dicht' klinkt als het logische vervolg op het succesvolle vorige Lobi Da Basi. Nog steeds die sterke teksten en deze keer een slepende donkere drumbeat die ervoor direct voor zorgt dat je je hoofd niet stil kunt houden. Er zit een enorme opbouw in die rond twee-en-een-halve minuut explodeert in een massa van geluid. Live gaat dit een momentje worden, dat kan niet anders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En nu?

Dat is een goede vraag! Natuurlijk is dit nog maar het begin en kunnen we vast meer verwachten het komende jaar. Live ga je Typhoon in ieder geval veel tegenkomen op de festivalweides deze zomer. Hij is al bevestigd voor o.a. Lowlands, Dauwpop en North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie