3FM nieuws

3FM was op het Popronde Eindfeest met Babs, Néomi en meer!

foto: Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM was op het Popronde Eindfeest met Babs, Néomi en meer!

Van Kensington tot Froukje, van Chef'Special tot MEAU: allemaal begonnen ze hun carrière op de Popronde, het gratis reizende festival voor nieuw Nederlands muziektalent. Een prima plek dus om de sterren van de toekomst te spotten. 3FM was live aanwezig op het Popronde Eindfeest in Melkweg in Amsterdam en sprak daar onder andere Babs, Néomi en Marathon.

Na drie maanden door het hele land te hebben gereisd - van Groningen tot Middelburg, en van Alkmaar tot Sittard - eindigde de Popronde op 3 december op haar laatste halte in poppodium Melkweg in Amsterdam.

De Popronde is een gratis reizend popfestival waar je je als muzikant of band voor kunt inschrijven. Als je bij de selectie zit, kun je op alle veertig steden die aan de Popronde meedoen geboekt worden voor een show. Dat betekent heel veel vlieguren maken, en heel veel nieuwe potentiële fans tegenkomen.

Nieuw talent op 3FM

Van de honderd acts die meedoen aan de Popronde, werden er dit jaar 26 geselecteerd om te spelen op het grote eindfeest in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. 3FM-dj's Olivier Bakker en Vera Siemons waren op het Eindfeest aanwezig met een mobiele 3FM-studio om al dat nieuwe talent van dichtbij te zien én te spreken! Je kunt die interviews nu terugkijken.

Néomi

Voor de liefhebbers van Phoebe Bridgers, Ben Howard en Bon Iver is er Néomi. Deze singer-songwriter maakt warme gelaagde folkliedjes met meerstemmige zang. Met Vera praat ze over de intensiteit van het tourleven en haar persoonlijke heartbreak anthem.

Babs

Kleurrijke hiphop met geëngageerde teksten, dat is misschien wel de simpelste manier om de muziek van Babs te omschrijven. Of 'een grote energiebom' is eigenlijk nog makkelijker. Van Babs word je vrolijk én ze zet je aan het denken. Vera spreekt haar over haar plannen voor 2023: een tour met Merol en een show op Eurosonic Noorderslag.

Marathon

Als je houdt van duistere postpunk à la Fontaines D.C. moet je zeker Marathon in de gaten houden. Deze Amsterdamse band veroorzaakt moshpits overal waar ze komt. Bandleden Nina en Kai nemen met Vera hun Spotify Wrapped door, en vertellen over hun favoriete show van het afgelopen jaar.

Mood Bored

Mood Bored is echt alles wat je zoekt in een indieband: catchy, fun, een beetje nostalgisch en met lekker rauwe gitaren. Het trio schuift aan bij Olivier en vertelt over hun Popronde-avonturen en de magie van de "lieve moshpits" die in het publiek bij Mood Bored ontstaan.

Oliver Pesch

Zijn liedje 'Shelly (Lollapalooza)' heb je dit voorjaar vaak op 3FM gehoord, een heerlijk luchtig lenteliedje qua sound, maar in de tekst zoekt Oliver Pesch een diepere laag op. Oliver vertelt hoe hij zijn muziek ziet, en hoe hij geraakt werd door het optreden van Phoebe Bridgers op Down The Rabbit Hole.

Ster advertentie
Ster advertentie