3FM nieuws

Wow, Ed Sheeran's nieuwe concertregels zijn best wel heavy

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Wow, Ed Sheeran's nieuwe concertregels zijn best wel heavy

Voor de mensen die het gemist hebben: Ed Sheeran gaat weer touren in 2018! En hij pakt het groots aan met stadions die gemiddeld zo'n 50.000 man aankunnen. Voor die tour wordt dus ook een gigantisch aantal kaarten verkocht en Ed lijkt een manier gevonden te hebben om illegale doorverkoop tegen te gaan. En dat doet 'ie op best wel grondige wijze.

Vier documenten

Als je zelf een kaartje weet te bemachtigen voor een van de stadionshows, is er geen enkel probleem. Het binnenkomen gaat alleen maar lastiger worden als je illegaal een kaartje van iemand anders probeert over te kopen: zonder de juiste papieren lukt dat dan niet meer. Volgens Ed's nieuwe regels heb je vier documenten nodig om naar binnen te kunnen: het ticket, de aankoopbevestiging, de betaalpas waarmee het kaartje is gekocht én je eigen identiteitskaart/paspoort.

Alleen een ticket en een ID-kaart checken, zoals in Nederland wel eens gebeurt, is dus niet meer genoeg: daarmee werd blijkbaar nog te vaak gefraudeerd. Je naam én betaalgegevens moeten kloppen met wat er op het ticket en de aankoopbevestiging staat. Check, check, double check!

Fel tegen doorverkoop

Ed en zijn team lieten eerder al weten dat ze fel tegen het met winst doorverkopen van tickets zijn. Gelukkig is er nog wel steeds een mogelijkheid om je kaarten door te verkopen als je ineens écht niet meer kunt gaan. Sheeran heeft een officiële verkooppartner, Twickets, waar je de kaarten tegen de originele prijs kunt overkopen. Zo gaat er dus geen winst naar tickethandelaren die vaak veel te hoge prijzen vragen.

De oprichter van de site, Richard Davies, is er trots op: "We strongly believe that genuine fans don't want to profiteer from ticket sales. Artists are sick and tired of seeing their tickets sold at astronomical prices. We just felt it was time for an alternative."

Dus... voor de fans die volgende week een poging gaan wagen voor Ed Sheeran-tickets: zorg dat je niet per ongeluk belangrijke mailtjes verwijdert en dubbelcheck volgend jaar of je echt wel alles bij je hebt. 'Shape Of You' meezingen vanaf de stoep voor de Amsterdam ArenA is ook zo rot ;)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie