3FM nieuws

Alles over het nieuwe album van Billie Eilish

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over het nieuwe album van Billie Eilish

Het is de opvolger van haar veelgeprezen debuutalbum en de verwachtingen waren hoog. 'Happier Than Ever' is de nieuwe plaat van Billie Eilish. Maar, waar gaat het precies over? Je leest het hieronder!

Getting Older

De jonge Billie van album één is volwassen geworden, en ze zet ook alles op alles met deze nieuwe plaat om dat duidelijk te maken. Op het nummer 'Oxytocin' heeft ze het over alles doen wat God verboden heeft. Oxytocine is dan ook het hormoon dat vrijkomt als je seks hebt. Ze slaat meteen een toon aan die de rest van het album ook niet meer verdwijnt.

Ook is dit nummer de eerste keer dat je Billie in een nummer echt hoort schreeuwen. Ze staat bekend om haar fluisterende zangstijl, maar laat die voor dramatisch effect even varen.

Bij de titeltrack 'Happier Than Ever' hoor je dit ook terug, net als een hele hoop rock-invloeden. Van een enorm rauwe productie, tot scheurende gitaren, alles wat Billie normaal niet doet, komt hier samen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volwassen worden

Het album voelt op veel manieren volwassener dan haar vorige. Niet alleen omdat ze zingt over het feit dat haar passie voor muziek nu anders voelt, maar ook omdat ze voelt te zijn gegroeid door minder leuke ervaringen.

Zelf zegt ze erover: "I grew so much in the process of making this album and experienced so much self realization and self reflection. I wish i could go back and make this album all over again because it was some of the best nights in my life."

Soul en autotune

Met deze meer volwassen blik op zichzelf, voegt ze ook een nieuwe soul-laag toe aan haar muziek. Dit hoor je qua zang terug op 'My Future' en 'Everybody Dies', terwijl 'Billie Bossa Nova' weer invloeden pakt uit de Braziliaanse bossa nova muziek.

Maar behalve experimenteren met soul hoor je ook een gebruik van hele duidelijke autotune op 'NDA'. Nu weet iedereen wel dat Billie Eilish geweldig goed kan zingen, ze zet het echt in als een artistieke keuze. Denk bijvoorbeeld aan Cher die bij 'Believe' ook opeens autotune inzette. Dit is precies zo, alleen dan in Billie's stijl.

Check hieronder het volledige album!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie