3FM nieuws

Ed Sheeran vertelt over de angst en stress rondom zijn succes

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran vertelt over de angst en stress rondom zijn succes

Hij speelt meerdere keren per week voor zalen van soms wel 80.000 man, maar eigenlijk houdt Ed Sheeran helemaal niet van grote groepen mensen. In een interview met het Britse The Sun vertelt hij open over de stress en angst die komt kijken bij het beroemd zijn.

Anxiety

Ed: "I have social anxiety. I don't like being around many people, I feel claustrophobic. It's okay when I'm talking to people, but when they film me and stare at me... It makes me feel weird, like I'm not human. Just come up to me for a conversation, even if we've never met!"

Hij vindt het vervelend als hij net een leuk moment of goed gesprek met een fan heeft en ze dan aan het einde tóch nog even om een foto vragen, om die 15 likes op Instagram nog te pakken. Wat 'ie veel fijner vindt? Als mensen hem even aanschieten om een handje te schudden of voor een korte babbel.

Net een dierentuin

Dat gebeurt alleen niet zo vaak, zéker niet als hij 'in het wild' rondloopt. Ed: "If I'm eating in a restaurant, I prefer having a private room. If I eat in the public room, people will be filming me while I'm eating my food. I feel like a zoo animal! I don't want to complain because I have a cool job and life, but i just want to avoid that."

Voor en na 'Shape Of You'

Er is een groot verschil in bekendheid gekomen sinds de release van 'Shape Of You' in 2017. Ed woonde toen in New York en kon elke avond gewoon uit, maar ineens werd hij continu aangesproken. Niet alleen door fans, maar ook door mensen uit de film- en muziekindustrie. Het zoog alle energie uit hem, omdat hij niet wist of zij met hém wilden praten of gewoon met 'de artiest Ed Sheeran'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij verhuisde daarom naar Suffolk in Engeland. Hij kocht een enorm landgoed op om zijn privacy te waarborgen, gooide zijn smartphone het raam uit en en zorgde ervoor dat hij een heel kleine, maar hechte club mensen om zich heen heeft. Zo reizen zijn vier beste vrienden met hem mee tijdens zijn Divide-tour en komt zijn vrouw Cherry langs wanneer ze kan. Ed zorgt ervoor dat ze na shows met z'n allen uit eten kunnen of gewoon een fles wijn open kunnen trekken op zijn hotelkamer. Ed: "All of these things are in place to protect my mind. I think it's working!"

#OPENUP

Vier op de tien jonge mensen met psychische klachten schaamt zich hiervoor, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt. Dit gigantische taboe is een van de belangrijkste redenen waarom 3FM #openup organiseert. #openup is een week waarin we jongeren stimuleren om uit de kast te komen met je psychische klacht. Of dat nu burn-out, depressie, angst, persoonlijkheids- of eetstoornis is, of gewoon dat je 's nachts loopt te piekeren. Check meer verhalen over dit onderwerp via 3FM.nl/openup.

Meer Ed?

Check dan de albumspecial die vrijdag 12 juli op 3FM te horen was! Je hoort twaalf tracks van zijn album No. 6 Collaborations Project en ook de verhalen achter de nummers, verteld door Ed himself. Daarnaast is 'Blow' deze week 3FM Megahit, dus je hoort hem vaak voorbij komen op 3FM!

Ster advertentie
Ster advertentie