Naar homepage
3FM nieuws

Tim Knol is muzikant, fotograaf, platenbaas én radio-dj

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Knol is muzikant, fotograaf, platenbaas én radio-dj

Tim Knol is nog vetter geworden. Op een goeie manier natuurlijk. We kennen 'm van zijn hit 'Sam', maar inmiddels doet hij naast zijn eigen muziek ook andere projecten. Hij was maandagavond bij De Bende van Van Der Lende te gast.

Iedere maandagavond ontvangt Frank in het laatste uur van zijn show De Bende van Van der Lende een artiest. Waarom? "Omdat die muzikanten op maandag meestal toch niet zoveel te doen hebben haha," aldus Frank. Afgelopen maandag was dat Tim Knol, die een uur kwam kletsen.

De jaren vliegen voorbij

Het was stil rondom Tim Knol solo. Hij was heel veel andere dingen aan het doen waaronder een theatertour, een jaar met zijn punkband The Miseries en het opzetten van zijn eigen label. Dan vliegt 5 jaar zo voorbij. Tim: "In het begin dacht ik: ik ga Americana-album maken. Maar zo moet je nooit een album ingaan. Op een gegeven moment ga je gewoon schrijven en daar komt wat uit. Daar moet je het dan maar mee doen. Ik merk ook dat ik het zelf heel fijn vind om popliedjes te maken. Op de hele plaat staan geen Americana-liedjes."

Dit jaar kwam zijn vierde studioalbum Cut the Wire uit. Dat is vijf jaar na zijn laatste plaat. Die tijd had hij nodig om op zichzelf te staan. Niet op andere mensen leunen om beslissingen te maken, dat kun je ook zelf volgens Tim. Ook zijn nieuwe single gaat over kijken naar jezelf. 'I'm not ready for the City' gaat over zijn hometown Amsterdam en het feit dat de stad soms iets teveel verleidingen heeft. Het is een liedje dat niet goed genoeg was gelukt voor het laatste album. Toch wilde hij het nog uitbrengen.

En qua Nederlandse artiesten?

"Natuurlijk de eerste signing op mijn eigen label, Sam&Julia (Tim's label heet trouwens I Love My Label). Maar ook Teddy's Hit en Canshaker Pi zijn toch wel dingen die ik echt tof vind. Het gaat eindelijk weer wat beter met de Nederlandse rockmuziek."

Roddelminuutje

Tim glijdt zo het water in

Ster advertentie
Ster advertentie