Naar homepage
3FM nieuws

Disney krijgt eerste homoseksuele karakter

  1. Nieuwschevron right
  2. Disney krijgt eerste homoseksuele karakter

Disney heeft al jaren te maken met dezelfde kritiek. Te weinig gekleurde karakters in de film, de LHBT-gemeenschap is niet vertegenwoordigd en de prinsessen zetten een onrealistisch beeld van schoonheid neer. Maar Disney strikes back met onder andere haar eerste homoseksuele personage.

LeFou en acteur Josh Gad

Beauty and the Beast

Over minder dan een maandje (17 maart) komt de live action versie van Beauty and the Beast uit. Misschien wel één van de meest geanticipeerde Disney-films in jaren. En echt niet alleen omdat powervrouw Emma Watson in de rol van Belle kruipt.

Afgelopen week heeft regisseur Bill Condon bevestigt dat de film het eerste homoseksuele personage in Disney-geschiedenis zal presenteren. Aan LeFou (de rechterhand van Gaston) gespeeld door acteur Josh Gad, de primeur.

"LeFou is somebody who wants to be Gaston but also wants to kiss Gaston. He’s confused about what he wants. It’s somebody who’s just realising that he has these feelings. It is a nice, exclusively gay moment in a Disney movie." - Bill Condon tegen Attitude

Dappere beslissing

Volgens 3FM-DJ en Professioneel Disneyfreak Michiel Veenstra is het een dappere beslissing.

"Het is nog steeds controversieel dat een groot entertainment bedrijf als Disney - zeker met zo'n klassieke titel - een openly gay karakter naar voren schuift." - Michiel

Volgens Michiel past dit, ondanks dat het een klassieker is, wel bij deze film. Belle was de eerste Disney-prinses die niet het standaard rollenpatroon zou uitvoeren. Ze is niet je standaard huisje-prinsje-jurkje-prinses, maar één die van boeken houdt en onafhankelijkheid nastreeft.

Qua rolbevestigende karakters was Beauty and the Beast destijds dus al best baanbrekend. Na Belle kreeg je namelijk meer sterke vrouwelijke personages zoals Jasmine, Mulan en nu bijvoorbeeld Vaiana.

LeFou in actie

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Donald Trump

Het is volgens Michiel tof om te zien dat ze met deze versie nog een stapje verder gaan. Er zullen namelijk ontzettend veel conservatieve fans zijn die dit een schande vinden. Met Trump als conservatieve president is het best een bold statement. Disney stond en staat nog steeds bekend als het clean cut family entertainment bedrijf en veel mensen zullen dit totaal niet clean cut van ze vinden. Maar daarom des te mooier dat ze 't toch wel wel doen nu, toch?

"Het grappige is dat ik bij het origineel nooit had gedacht dat LeFou homoseksueel zou zijn. Laten we eerlijk zijn: je had het eerder van een Lumière verwacht, haha." - Michiel

Meer 3FM en Disney:

>> Wauw! Check Emma Watson zingen in Beauty and the Beast
>> Childish Gambino is Simba in The Lion King
>> Veenstra en Disney. WAT IS DAT TOCH

Ster advertentie
Ster advertentie